}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Vijverpompen

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Vijverpompen van alle bekende merken en tegen de laagste prijzen koopt u bij A2KOI. Daarbij kunt u denken aan filterpompen, fonteinpompen en dompelpompen. Een vijver en vijverpomp zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vijverpompen

Vijverpompen van alle bekende merken en tegen de laagste prijzen koopt u bij A2KOI. Daarbij kunt u denken aan filterpompen, fonteinpompen, en dompelpompen. Een vijver en vijverpompen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde vijver kan niet zonder vijverpomp. Een vijverpomp zorgt ervoor dat uw water in beweging blijft. Zonder deze beweging krijgen bacteriën vrij spel in uw vijver en neemt de kwaliteit van uw water drastisch af. Daarnaast zorgt de beweging van de pomp er ook voor dat afvalstoffen aan het wateroppervlak kunnen worden afgegeven. Vijverpompen kunnen onder andere gebruikt worden als aandrijving voor een fontein, beekloop, waterval of filter. 

VIJVERPOMPEN EN MIJN VIJVER

Het aanbod van vijverpompen is ontzettend groot. Het is sterk afhankelijk van uw vijver welke vijverpompen voor u geschikt is. Daarbij zijn de vijverinhoud, de netto capaciteit en de opvoerhoogte belangrijke factoren. Ook is de opstelling van vijverpompen een factor om rekening mee te houden. Wordt de pomp droog of nat opgesteld? Zoals gezegd is de inhoud van de vijver ontzettend belangrijk. De grootte van een vijver wordt uitgedrukt in liters (ltr) of in kuubs (m3). U kunt de grootte van uw vijver opmeten door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte en de diepte. Bij de keuze voor een vijverpomp dient u op de capaciteit, of wel het aantal liter per uur, van de vijverpomp te letten. Het heeft bijvoorbeeld geen enkele zin om een vijverpomp met een capaciteit van 10.000 liter per uur te kopen, terwijl uw vijverinhoud maar 5000 liter is. Een vijverpomp met daarentegen een te lage capaciteit kan niet het gewenste resultaat geven voor uw vijver. Mits u geen opvoerhoogte nodig heeft voor uw vijverpomp adviseren wij u om een vijverpomp aan te schaffen met een capaciteit van 25%-50% minder dan uw vijverinhoud. Voor een vijver van 10.000 liter met weinig vijvervissen adviseren wij een vijverpomp met een capaciteit tussen 2500 en 3500 liter per uur. Voor een vijver met een hoge visbezetting adviseren wij een vijverpomp met een capaciteit van 4500-5000 liter per uur.

VIJVERPOMPEN - DE NETTOCAPACITEIT

De fabrikanten van vijverpompen hanteren een maximale capaciteit. Deze capaciteit wordt de brutocapaciteit van vijverpompen genoemd. Dat wil zeggen het bruto watervolume dat de waterpomp per uur maximaal kan verwerken zonder rekening te houden met de opvoerhoogte, een vijverfilter, leidingen en de plaats van de vijverpomp. Als u bijvoorbeeld een waterval wilt plaatsen in uw vijver dent u rekening te houden met de opvoerhoogte. Bij iedere vijverpomp is aangegeven wat de capaciteit is bij welke opvoerhoogte. Bij de meeste vijverpompen neemt de capaciteit af naarmate de opvoerhoogte stijgt. Daarnaast is het verstandig om het leidingwerk zo kort mogelijk te houden. Een overdaad aan leidingen kan de capaciteit van de vijverpomp aanzienlijk doen afnemen. Kortom, overweeg alle factoren zo nauwkeurig mogelijk om de vijverpomp met de juiste capaciteit te kiezen voor uw vijver.

Vijverpompen: Een essentieel onderdeel van uw vijver
Vijverpompen zijn cruciaal voor het behouden van een gezonde en levendige vijver. A2KOI biedt een breed scala aan vijverpompen van bekende merken tegen de scherpste prijzen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste vijverpomp voor uw specifieke situatie. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten vijverpompen, hoe u de juiste capaciteit kunt bepalen en wat belangrijk is bij het installeren van uw vijverpomp.

Hoe kies ik de juiste vijverpomp?
Het kiezen van de juiste vijverpomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw vijver, het aantal vissen en de aanwezigheid van waterpartijen zoals watervallen of beeklopen. Om de juiste capaciteit te bepalen, is het belangrijk om eerst de inhoud van uw vijver te berekenen. Gebruik hiervoor de formule: lengte x breedte x diepte. Vervolgens kunt u de aanbevolen capaciteit in liter per uur bepalen op basis van uw vijverinhoud en de visbezetting. Houd ook rekening met eventuele opvoerhoogtes en leidingwerk bij het kiezen van uw vijverpomp.

Installatie en onderhoud van vijverpompen
Bij de installatie van uw vijverpomp is het belangrijk om te beslissen of u de pomp droog of nat wilt opstellen. Een droog opgestelde pomp staat buiten het water en kan gemakkelijker worden onderhouden, terwijl een nat opgestelde pomp volledig onder water staat en minder opvalt. Zorg ervoor dat uw leidingwerk zo kort mogelijk is om de capaciteit van uw vijverpomp te optimaliseren. Regelmatig onderhoud van uw vijverpomp is essentieel om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat uw vijver gezond en helder blijft.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »