}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Bodemdrains

Beluchte bodemdrains zorgen voor extra circulatie van het water d.m.v. verticale stromingen. Een andere eigenschap van de beluchte bodemdrains is dat het zorgt voor de opname van extra zuurstof door diffusie aan het wateroppervlak.

Filters

Bodemdrains

Bodemdrains zijn zo goed als onmisbaar in elke vijver. Mocht u een vijver bouwen of er al een hebben, dan zijn bodemdrains van groot belang. Op onze website kunt u alles lezen over de bouw van uw vijver en welke benodigdheden u daarbij nodig heeft. Een bodemdrain zorgt niet alleen voor een schone bodem, maar verbetert ook aanzienlijk de waterkwaliteit. De bodemdrains zijn voorzien van afsluitkappen. Dit voorkomt dat er vissen vast in komen te zitten. U kunt de bodemdrain met verschillende producten combineren voor een optimaal resultaat. Lees hieronder verder over de plaatsing en het gebruik van bodemdrains. Ook lichten we enkele varianten toe uit ons assortiment.

BODEMDRAINS - DE PLAATSING EN WERKING

Het woord bodemdrain verklapt eigenlijk al waar deze geplaatst dient te worden. In de bodem. Bij de aanleg van de vijver dient deze te worden gemonteerd in het diepste gedeelte van de vijver. Afhankelijk van de waterdruk kan een bodemdrain ongeveer 9 vierkante meter van de bodem schoonhouden. Bij een groter bodemoppervlakte dient u meerdere bodemdrains te plaatsen. De bodemdrain wordt aangesloten op een afvoer welke loopt naar een voorfilter. Daarna wordt het verder gepompt naar het filter. Ook kunt u kiezen voor een bodemdrain met beluchting. Deze zorgt voor een constante toevoer van zuurstof in uw vijver. Wij adviseren voor de ingang naar de filter, een splitsing te maken welke naar het riool leidt. Zo kunnen de leidingen doorgespoeld worden. Zo wordt opgehoopt vuil eenvoudig weg gehaald zonder uw filter te belasten. Kortom, bodemdrains zorgen voor schone vijvers en kunt u snel genieten van uw gezonde vijver vol leven!

BODEMDRAINS - UW KEUZE

Ons assortiment bestaat uit bodemdrains met of zonder beluchtingsdeksel. Het is geheel afhankelijk van uw vijver welke bodemdrain voor u geschikt is. Mocht u twijfelen over uw keuze, neem dan contact op met een van onze vijverspecialisten. U kunt ook een bezoekje brengen in onze showroom. U kunt dan ook onder het genot van een gratis bakje koffie genieten van ons koi aanbod!

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »