Terug

Water ontsmetten & ontgiften

Het is natuurlijk wel belangrijk dat uw vissen niet ziek worden. Gebruik daarom altijd ontsmetting producten voor u uw vis gaat vervoeren of aanraken. Hierdoor is de kans op ziektes klein.

Filters

Water ontsmetten & ontgiften

Met name Koi dealers hebben ieder seizoen te maken met verschillende vissen van verschillende afkomst. Schepnetten en bowls worden veelvuldig gebruikt en uitgewisseld. Dan wilt u wel graag dat een eventuele kruisbesmetting wordt voorkomen. Veelal gebeurt dat door verschillende filterlijnen te gebruiken. Maar daarnaast is het van groot belang schepnet, koisok en bowl te ontsmetten na elk gebruik. Een goede dealer ontsmet dan ook zichtbaar zijn gereedschap alvorens gebruik. Halamid-d is hiervoor een perfect middel.

Als besmetting, zoals Witte Stip is aangetoond dan dient de behandeling met Halamid-d 3 tot 4 keer herhaald te worden met tussenpauzes van tenminste 3 dagen. Verhoging van de watertemperatuur van het aquarium / quarantaine en of vijver tot 28 graden Celsius versnelt bij Witte Stip de ontwikkelingscyclus, waardoor het ontsmetten sneller tot resultaten leidt. 

A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh