}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Schuim verwijderen

Het is natuurlijk erg vervelend als er een schuimlaag op je vijver ligt. Waardoor je de mooie vissen niet kan zien. Gelukkig zijn er producten om dat te verhelpen. Hierdoor kan u weer genieten van uw mooie vissen. 

Filters

    Geen producten gevonden...

Schuim verwijderen

Het is natuurlijk erg vervelend als er een schuimlaag op je vijver ligt. Waardoor je de mooie vissen niet kan zien. Gelukkig zijn er producten om dat te verhelpen. Hierdoor kan u weer genieten van uw mooie vissen. Defoamer verwijdert het schuim dat zich op het wateroppervlak verzamelt. De aanwezigheid van schuim duidt meestal op een teveel aan eiwitten in het water tengevolge van te veel voeren en onvoldoende prestaties van het filter. Defoamer verwijdert echter niet de eiwitten uit het water. Wanneer er schuimvorming blijft optreden moet de oorzaak hiervan onderzocht worden.

Niemand wil een vijver met een dikke schuimlaag die het zicht op de prachtige vissen belemmert. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen om schuim in de vijver te verwijderen en te voorkomen. In deze uitgebreide tekst duiken we dieper in de oorzaken van schuimvorming en de beste producten en methoden om het probleem op te lossen, zodat je weer volop van jouw vijver kunt genieten.

Wat veroorzaakt schuimvorming in de vijver?

Schuimvorming in vijvers wordt meestal veroorzaakt door een teveel aan eiwitten in het water, wat kan ontstaan door overmatig voeren, onvoldoende filterprestaties of de afbraak van organisch materiaal. Deze eiwitten binden zich aan de watermoleculen, waardoor er schuim op het wateroppervlak ontstaat. Om het schuim effectief te verwijderen, is het belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken.

Defoamer - Een effectieve oplossing voor schuim verwijderen

Defoamer is een uitstekend product om schuim van het wateroppervlak te verwijderen. Het is speciaal ontwikkeld om schuim in vijvers op een veilige en effectieve manier te bestrijden. Hoewel Defoamer het schuim zelf verwijdert, elimineert het niet de eiwitten in het water. Als schuimvorming aanhoudt, moet je verder onderzoeken wat de oorzaak is en passende maatregelen nemen.

Preventieve maatregelen tegen schuimvorming
Om schuimvorming in de toekomst te voorkomen, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen:

  1. Zorg voor een goed functionerend filtersysteem: Een efficiënt filtersysteem helpt bij het verwijderen van overtollige voedingsstoffen en organisch materiaal uit het vijverwater. Regelmatig onderhoud van het filtersysteem en het gebruik van effectieve filtermedia zijn essentieel om de waterkwaliteit op peil te houden.
  2. Voer de vissen met mate: Overvoeding leidt tot een teveel aan voedingsstoffen in het water, wat kan resulteren in schuimvorming. Voer je vissen daarom alleen de hoeveelheid voer die ze binnen enkele minuten kunnen consumeren.
  3. Verwijder dode planten en bladeren: Regelmatig verwijderen van organisch materiaal uit de vijver helpt de hoeveelheid eiwitten in het water te verminderen.
  4. Monitor de waterkwaliteit: Houd de waterparameters, zoals pH, ammoniak, nitriet en nitraat, in de gaten en zorg ervoor dat ze binnen de aanbevolen waarden blijven.
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »