}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Nitriet, Nitraat & Ammoniak

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Zoals veel mensen al weten is het belangrijk om de waterwaarden van uw vijver goed in de gaten te houden. Als er te veel Nitraat en/of Ammoniak in uw vijver zit is de kans groot dat de vissen dood gaan.

Filters

Nitriet, Nitraat & Ammoniak

Het is essentieel om de waterwaarden van jouw vijver goed in de gaten te houden, met speciale aandacht voor nitriet, nitraat en ammoniak. Deze stoffen zijn belangrijke indicatoren van de algehele gezondheid van jouw vijver en de bewoners. In deze categorie tekst leggen we uit waarom deze waterwaarden belangrijk zijn, hoe je ze kunt meten en welke producten A2koi aanbiedt om ze op het optimale niveau te houden.

Het belang van nitriet, nitraat en ammoniak

Nitriet, nitraat en ammoniak zijn allemaal stikstofhoudende verbindingen die ontstaan uit afvalstoffen van vissen en onopgegeten voer. Te hoge concentraties van deze stoffen kunnen leiden tot stress, ziekte of zelfs sterfte bij vissen. Het is daarom cruciaal om regelmatig de concentraties van nitriet, nitraat en ammoniak in het vijverwater te controleren en eventuele problemen tijdig aan te pakken.

Het meten van nitriet, nitraat en ammoniak

Om de concentraties van nitriet, nitraat en ammoniak in jouw vijverwater te meten, zijn er verschillende testkits en digitale meters beschikbaar bij A2koi. Deze producten zijn eenvoudig te gebruiken en geven nauwkeurige resultaten, zodat je de waterkwaliteit effectief kunt bewaken. Regelmatig meten stelt je in staat om problemen vroegtijdig te detecteren en corrigerende maatregelen te nemen.

Oplossingen voor het reguleren van nitriet, nitraat en ammoniak

A2koi biedt diverse producten en oplossingen om de concentraties van nitriet, nitraat en ammoniak in jouw vijverwater te reguleren. Enkele van de meest effectieve methoden zijn:

  1. Het gebruik van biologische filters: Biologische filters bevatten nuttige bacteriën die helpen bij het afbreken van ammoniak en nitriet in minder schadelijke stoffen.
  2. Waterbehandelingen: Speciale waterbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van nitraat en ammoniak in het vijverwater.
  3. Regelmatige waterverversing: Ververs regelmatig een deel van het vijverwater om de concentraties van nitriet, nitraat en ammoniak te verdunnen.
  4. Beperk voeren: Voer jouw vissen met mate om overmatige afvalproductie en de ophoping van schadelijke stoffen te verminderen.

Het bewaken en reguleren van nitriet, nitraat en ammoniak is van groot belang voor het behoud van een gezonde vijver en het welzijn van jouw vissen. A2koi heeft een uitgebreid assortiment aan producten om de waterwaarden op het optimale niveau te houden.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »