}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Helder Water

Een stralende vijver is niet alleen een lust voor het oog! Het hebben van een heldere vijver is namelijk ook van enorm belang voor uw koi. Met de producten in ons assortiment hebben zowel uw koi als uzelf onwijs veel plezier.

Filters

Helder Water

Een heldere vijver is natuurlijk een wens van iedereen. Een vijver met troebel of groen water oogt niet fraai en is niet goed voor de biologische balans. Voor koivijvers is een heldere vijver nog belangrijker. Door het heldere water kunt u optimaal genieten van uw pareltjes. Maar hoe zorgt u hiervoor en maakt u van een troebele vijver weer een prachtige heldere vijver? A2KOI heeft een groot asssortiment producten voor helder water. Hierdoor krijgt u weer prachtig zicht op uw juweeltjes in het water. Er zij meerdere mogelijkheden op dit gebied. Lees snel verder.

HELDER WATER - BIOLOGISCH EVENWICHT

Een heldere vijver hangt samen met het biologisch evenwicht van het water. Dit biologisch evenwicht staat voor de juiste verhouding tussen allerlei bacteriën, mineralen en zuurstof.  Het evenwicht kan worden opgebouwd door speciaal daarvoor bestemde producten toe te voegen aan het water. A2KOI heeft een aantal vijverbacteriën die speciaal ontwikkeld zijn voor het opbouwen van een biologisch evenwicht. Verder helpt het toevoegen van vijverzout om de hardheid van het water op peil te krijgen. Tevens dragen waterplanten bij aan een goed biologisch evenwicht. Echter eten koi deze waterplanten helaas vaak kapot. Een plantenfilter kan hierbij uitkomst bieden. Wanneer u last heeft van groen water kan dit komen omdat het biologisch evenwicht is verstoord door bijvoorbeeld draadalgen of zweefalgen in het water. Wij verkopen vele producten die deze draadalgen tegengaan. Verder bestaat ons assortiment nog uit allerlei andere waterbehandelingsproducten die bijdragen aan helder en gezond water door bijvoorbeeld de gH en pH waarde van de vijver te herstellen.

HELDER WATER MET UV-C

Naast alle eerder genoemde vijverbacteriën en waterbehandelingsproducten kan ook een UV-C systeem een bijdrage leveren aan een heldere vijver. Bij een UV-C Unit wordt het water langs een UV lamp geleid. Deze UV lamp doodt met behulp van ultraviolet licht allerlei ziektekiemen en draadalgen. Vervolgens stroomt het heldere water weer terug de vijver in. Mocht u nog vragen hebben over het helder krijgen van uw vijver, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »