}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

gH, kH & pH

Een te hoge of lage PH kan je tegen gaan met producten zoals de KH+ en de GH+

gH, kH & pH

Het monitoren van de waterwaarden in jouw vijver is van groot belang voor het behoud van een gezond ecosysteem. Naast nitriet, nitraat en ammoniak zijn ook gH, kH en pH essentiële waarden om in de gaten te houden. In deze categorie tekst leggen we uit waarom deze waterparameters belangrijk zijn, hoe je ze kunt meten en welke producten A2koi aanbiedt om ze op het juiste niveau te houden.

Het belang van gH, kH en pH

De gH (totale hardheid), kH (carbonaathardheid) en pH (zuurgraad) van het vijverwater hebben directe invloed op het welzijn van de vijverbewoners en de algehele gezondheid van het ecosysteem. De gH-waarde geeft de concentratie van mineralen, zoals calcium en magnesium, in het water aan. De kH-waarde is een maat voor de buffering capaciteit van het water, oftewel het vermogen om de pH stabiel te houden. De pH-waarde is een indicator van de zuurgraad van het water.

Het meten van gH, kH en pH

Om de gH, kH en pH-waarden in jouw vijverwater te meten, zijn er verschillende testkits en digitale meters beschikbaar bij A2koi. Deze producten zijn gebruiksvriendelijk en geven betrouwbare resultaten, zodat je de waterkwaliteit effectief kunt bewaken. Regelmatige metingen stellen je in staat om problemen vroegtijdig te detecteren en passende maatregelen te nemen.

Oplossingen voor het reguleren van gH, kH en pH

A2koi biedt diverse producten en oplossingen om de gH, kH en pH-waarden in jouw vijverwater te reguleren. Enkele van de meest effectieve methoden zijn:

  1. Waterbehandelingen: Speciale waterbehandelingen kunnen helpen bij het aanpassen en stabiliseren van de gH, kH en pH-waarden in het vijverwater.
  2. Regelmatige waterverversing: Ververs regelmatig een deel van het vijverwater om de concentraties van mineralen en de zuurgraad te balanceren.
  3. Gebruik van kalk- en zuurbindende materialen: Deze materialen helpen bij het aanpassen van de gH en kH-waarden en stabiliseren de pH-waarde in het vijverwater.
  4. Plaatsing van planten en koralen: Sommige planten en koralen kunnen helpen bij het stabiliseren van de pH-waarde en bijdragen aan een gezond ecosysteem.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »