}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Fonteinpompen

Fonteinpompen zorgen niet alleen voor een sfeervolle vijver, maar hebben ook een belangrijke functie. Een fonteinpomp draagt namelijk bij aan de gezondheid van het water in uw vijver.

Filters

Fonteinpompen

Fonteinpompen zorgen niet alleen voor een sfeervolle vijver, maar hebben ook een belangrijke functie. Een fonteinpomp draagt namelijk bij aan de gezondheid van het water in uw vijver. Het zorgt ervoor dat een stroming ontstaat om het water in beweging te houden. Hierdoor krijgen slechte bacteriën minder de kans in de vijver. A2koi heeft een uitgebreid assortiment met vele merken fonteinpompen zoals: Sicce, Aquaking en Aquaforte. We hebben fonteinpompen in diverse prijsklasses. Daarnaast kunt u bij A2koi kiezen uit fonteinpompen met opvoerhoogtes van 0 tot en met 3.7 meter. Tevens wordt wordt uw fonteinpomp vanaf €40 gratis bij u thuisbezorgd.

Fonteinpompen - Capaciteit

Bij een fonteinpomp is de capaciteit meestal bepalend voor de keuze van de pomp. Voor een vijver van 5000 liter met een hoge visbezetting adviseren wij een fonteinpomp met een capaciteit van 2250-2500 liter per uur. Voor een vijver van 5000 liter met een lage visbezetting adviseren wij een fonteinpomp met een capaciteit van 1250 tot 1750 liter per uur. U dient hierbij ook rekening houden met de volgende factoren: de inhoud van de vijver, hoeveel vissen er in zitten, de ligging van de vijver ( in de schaduw/ in de zon) en zoals gezegd de capaciteit van de fonteinpomp. Wilt u de fonteinpomp plaatsen op een bepaalde hoogte? Dan is het ook goed te realiseren wat de opvoerhoogte met de capaciteit doet. Over het algemeen geldt hoe hoger de opvoerhoogte, hoe minder de capaciteit.

Fonteinpompen - Voor meer informatie

Zoals u hierboven heeft gelezen, komt er nog veel kijken bij het aanschaffen van een fonteinpomp. Bepaal daarom vooraf goed uw ligging, de opvoerhoogte en de vijvergrootte voordat u overgaat tot het kopen van een fonteinpomp. Naast onze webshop kunt u ook een kijkje komen nemen in onze showroom onder een genot van een bakje koffie. Wilt u nog meer weten, neem dan gerust contact met ons op.    

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »