}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Zeefbochtfilters

Zeefbochtfilters zijn naast het trommelfilter de meest voorkomende voorfilters. Het water wordt als het ware door een gebogen zeef geleid (bestaat uit staafjes met een tussenruimte van 0,2 of 0,3 mm). Grof vuil blijft achter op de zeef.

Filters

Zeefbochtfilters

Zeefbochtfilter kopen?

Zeefbochtfilters zijn naast het trommelfilter de meest voorkomende voorfilters. Ze zijn simpelweg ideaal voor elke soort vijver. Naast de vele mogelijke doeleinden van het zeefbochtfilter, wordt dit filter o.a. toegepast als vuilwaterpomp. Andere toepassingen zijn voor het gebruik als een vuilfilter na de vijverzuiger, vuilfilter na de vijverskimmer, voorfilter boven een vortex/meerkamerfilter of als tricklefilter. 

Het water wordt als het ware door een gebogen zeef geleid. Deze zeef bestaat uit honderden staafjes met een tussenruimte van 0,2 of 0,3 mm (200 of 300 micron). De gekantelde staafjes zorgen dat het grovere vuil op de zeef blijft liggen. Ons assortiment kent verschillende varianten aan zeefbochtfilters. Check onderstaande producten voor het complete overzicht.

Populaire varianten

Elk zeefbochtfilter heeft zijn eigen kenmerken. We lichten de populairste zeefbochtfilters nader toe.

  • Aquaforte Compactsieve II Pompgevoed Zeefbochtfilter: Dit is een zeer compacte uitvoering van de Aquaforte Ultrasieve lijn. Deze kan enkel gebruikt worden in een pompgevoede opstelling. Het gebruik van dit filter is eenvoudig en is vergelijkbaar met een vuilwaterpomp. Het filter wordt in de vijver direct aangesloten op een langaansluiting. Het water valt vervolgens door de zeef en vuil tot 0,25 mm blijft achter. Dit filter dient boven waterniveau te worden gemonteerd.

  • Aquaforte Smartsieve Zwaartekracht Zeefbochtfilter: Dit zwaartekracht gevoede zeefbochtfilter is geproduceerd door middel van een speciale rotatie-techniek. Hierdoor bestaat de behuizing uit één deel. Dit geeft het filter niet alleen extra stevigheid, maar ook een strak uiterlijk. Doordat deze uit een geheel bestaat, zijn de productiekosten ook laag. Daardoor heeft deze zeefbochtfilter een zeer aantrekkelijke prijs! Dit filter is vervaardigd uit polyethyleen en uitgerust met een 300 micron RVS zeefelement.

  • Aquaforte Ultrasieve III 200 Zwaartekracht Zeefbochtfilter: Dit is de meest compacte filteruitvoering van Aquaforte. Het zwaartekracht gevoede filter is nu voorzien van een extra grote vuiluitlaat, met schuifkraan van 90/110mm. Ook is dit zeefbochtfilter voorzien van een niveau regelaar. Deze zorgt ervoor dat de hoeveelheid water die verpompt wordt, ook weer exact binnenkomt. De pompaansluiting is standaard uitgevoerd met een lange aanzuigbuis, welke het water onder de vlotten aanzuigt. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht mee wordt gezogen.

De uiteindelijk keuze...

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken wat betreft de zeefbochtfilters. U kunt daarom te allen tijde contact met ons deskundige personeel opnemen. Wij zullen u voorzien van een professioneel en persoonlijk advies. Daarnaast kunt altijd onze showroom bezoeken onder het genot van een heerlijk bakje koffie.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »