Terug

Voorfilters

Een voorfilter zorgt voor verwijdering van de grove zwevende vuildeeltjes in het vijverwater. Dit gaat vooraf aan het biologisch filter. Met behulp van het voorfilter zal het biologische filter aanzienlijk ontlast worden en vergroot het de effectiviteit.

Filters

Voorfilters

Voorfilter - Het begin van de filterlijn...

De filterlijn begint bij het voorfilter, dus voor het biologische vijverfilter. Doordat het voorfilter de meeste zwevende vuildeeltjes uit het water verwijdert, voordat het water het biologische filter in gaat, wordt het biologische filter hierdoor aanzienlijk ontlast. Bovendien zal de effectiviteit van het biologisch filter vergroot worden door de bijdrage van het voorfilter. 

Doordat het voorfilter de grove vuildeeltjes verwijderd heeft, kan het biologisch filter beter zijn werk doen. Een pluspunt hiervan is dat het biologisch filter ook minder gereinigd dient te worden. Dat scheelt de hobbyist natuurlijk enorm veel tijd en heeft u daarmede tijd voor andere werkzaamheden aan de vijver. In tegenstelling tot het biologisch filter is het voorfilter gemakkelijker in onderhoud.

A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh