}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Meerkamerfilters

De meerkamerfilter is (zoals de naam al doet vermoeden) een filter met meerdere kamers. Het vijverwater wordt door de kamers geleid met verschillende materialen voor een zowel mechanische als biologische filtratie. Voordeel is de grote capaciteit.

Filters

Meerkamerfilters

Meerkamerfilter - Meest geliefde vijverfilter

De meerkamerfilter is (zoals de naam al doet vermoeden) een filter met meerdere kamers. Het vijverwater wordt door de kamers geleid met verschillende materialen voor een zowel mechanische al biologische filtratie. Met name in koivijvers is de meerkamerfilter nog steeds een van de meest eenvoudige manieren van vijverfiltering. De kamers van dit filter worden ook wel compartimenten genoemd. Elke kamer is voorzien van filtermateriaal. Dit filter is met zijn grote inhoud en relatief hoge doorloopsnelheid uitermate geschikt voor de grotere koivijvers. Het is verstandig om dit filter op een zo discreet mogelijke plaats te positioneren. Met zijn flinke formaat kan het filter een ontsierende werking hebben op uw tuin. Dit neemt niet weg dat meerkamerfilters de meest geliefde filters zijn van de vijverliefhebbers. Kortom, meerkamerfilters zijn zeer efficiënte filters tegen een mooie prijs!

Hoe werkt een meerkamerfilter?

Bij meerkamerfilters wordt het water door de verschillende kamers geleid. Het wordt van onderen naar boven gepompt. In de voorfilter wordt het meeste grove vuil opgevangen om vervolgens het water verder te filteren in de verschillende compartimenten van het meerkamerfilter. De voorfilter houdt het meeste vuil tegen en dient 1 maal per week gereinigd te worden. Het water komt nu terecht in de eerste kamer. 

De eerste kamer is in de meeste gevallen voorzien van filterborstels. De filterborstels zorgen er voor dat het iets fijnere vuil uit het water wordt gefilterd. Dit is ook een vorm van voorfiltering. Vervolgens komt het water aan in de tweede kamer. Dit wordt ook wel de biologische filterkamer genoemd. Hier bevinden zich vaak bioballen of Japanse matten. Deze kamer zorgt er voor dat er nuttige bacteriën in het water terecht komen. Filtermedia worden gebruikt voor de huisvesting van essentiële micro-organismen. Deze organismen zorgen voor de omzetting van schadelijk afvalstoffen (zoals ammoniak en nitriet) naar minder schadelijk nitraat. Spoel deze kamer niet al te vaak uit. Dit kan ten koste gaan van de bacteriën. Over het algemeen dient deze kamer eenmaal per jaar gereinigd te worden. 

Ten slotte komen we aan in de laatste kamer, de fijne mechanische filtering. Bovenop het biologische filtermateriaal wordt een mousse aangebracht met fijne structuur. Deze zorgt voor een optimale waterkwaliteit. Met deze meerkamerfilters zal uw water optimaal gereinigd worden.

De uiteindelijk keuze...

Het maken van een keuze op gebied van meerkamerfilters kan vrij lastig zijn. Bij twijfel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons deskundige personeel. Door het maken van een afspraak om langs te komen in de showroom kan er stapsgewijs gekeken worden naar het type filter dat het best bij u en uw vijver past. Natuurlijk allemaal onder het genot van een bakje koffie, aanwezige trommelfilters en een uitgebreid koiaanbod.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »