Terug

Meerkamerfilters

Filters

Meerkamerfilters

Meerkamerfilters zijn een van de meest gebruikte filters in de vijver wereld. Dit soort vijverfilters bestaat uit verschillende compartimenten. Deze compartimenten worden de kamers genoemd. Elke van deze kamers is voorzien van filtermateriaal. Doordat meerkamerfilters groot van formaat zijn, is het verstandig om deze op een zo onopvallend mogelijke plek te plaatsen. Het kan namelijk ontsierend zijn voor uw tuin. Dit neemt niet het feit weg dat meerkamerfilters de meest geliefde filters zijn van de vijverliefhebbers. Kortom, meerkamerfilters zijn zeer efficiënte filters tegen een mooie prijs! Hieronder leest u meer over de werking van een filter.

MEERKAMERFILTERS - DE WERKING

Bij meerkamerfilters wordt het water door de verschillende kamers geleid. Het wordt van onderen naar boven gepompt. In de voorfilter wordt het meest grove vuil opgevangen om vervolgens het water verder te filteren in de compartimenten. De voorfilter houdt het meeste vuil tegen en dient 1 maal per week gereinigd te worden. Het water komt nu terecht in de eerste kamer. Deze kamer is in de meeste gevallen voorzien van filterborstels. De filterborstels zorgen er voor dat het iets fijnere vuil uit het water wordt gefilterd. Het water komt nu aan in de tweede kamer. Dit wordt ook wel de biologische filterkamer genoemd. Hier bevinden zich vaak bioballen of Japanse matten. Deze kamer zorgt er voor dat er nuttige bacteriën in het water terecht komen. Spoel deze kamer niet al te vaak uit. Dit kan ten koste gaan van de bacteriën. Over het algemeen dient deze kamer eenmaal per jaar gereinigd te worden. Dan zijn we nu bij de laatste kamer, de fijne mechanische filtering. Bovenop het biologische filtermateriaal wordt een mousse aangebracht met fijne structuur. Deze zorgt voor een optimale waterkwaliteit. Met deze meerkamerfilters zal uw water optimaal gereinigd worden.

MEERKAMERFILTERS - UW KEUZE

Het kan lastig zijn om de juist meerkamerfilter aan te schaffen. Laat u daarom goed adviseren door contact op te nemen met een van onze professionals. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie.

A2KOI 9,2 / 10 - 4443 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen