}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Drukfilters

Vijvers met lage visbezetting kunnen uitstekend gefilterd worden door een drukfilter. Filtermedia in het drukfilter zorgen ervoor dat vuildeeltjes uit het water verwijderd raken. Schadelijke stoffen worden omgezet tot koolzuurgas voor vijverplanten.

Filters

Drukfilters

Drukfilters zijn geschikt voor het gebruik in een vijver met een inhoud van ongeveer 10.000 tot 15.000 liter. Het is verstandig om met een drukfilter niet te veel leven in uw vijver te hebben. Het filterend vermogen ligt namelijk lager dan dat van bijvoorbeeld een Beadfilter of een Trommelfilter. Drukfilters worden over het algemeen gebuikt bij zwemvijvers met een moerasgedeelte. Deze zijn in het algemeen niet optimaal voor een vijver met siervissen. Wel zijn deze zeer geschikt om te gebruiken naast de filterfunctie, om bijvoorbeeld watervallen te voorzien van extra lucht. De drukfilters lijken in gebruiken sterk op elkaar. Het ene model is voorzien van een minder sterke opbrengst, geschikt voor kleinere vijvers. Het andere model is voorzien van een sterkere opbrengst, geschikt voor de wat grotere vijvers. Hieronder kunt u meer lezen over het onderhoud en de plaatsing van drukfilters.

DRUKFILTERS - HET ONDERHOUD

Drukfilters zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat deze filter voorzien is van een meerwegklep op de deksel, kunt u deze zeer eenvoudig en snel het filter schoonspoelen. Mocht een drukfilter voorzien zijn van een bodemafvoer, dan kunt u het grove vuil makkelijk eruit halen. Het is verstandig om vijverbacteriën aan de filter toe te voegen bij het opstarten en na enig onderhoud. Hierdoor neemt het filter sneller en sterker de bacteriën op en kan deze tevens eenvoudiger de bacteriën de vijver in pompen. De plaatsing van drukfilters kan op verschillende manieren. U kunt deze eventueel ingraven. Zorg er voor dat alleen de deksel zichtbaar is en de filter bedienbaar blijft. U kunt hem ook boven de grond opstellen. U kunt er zelf voor kiezen of u deze in het zicht wilt of uit het zicht. Kortom, u kunt vele kanten op met drukfilters en ze zijn tevens zeer gemakkelijk te onderhouden.

DRUKFILTERS - UW KEUZE

Mocht u twijfelen bij uw keuze voor een drukfilter, dan kunt u altijd contact op nemen met een van onze vijverspecialisten. Wij kunnen u voorzien van een persoonlijk en persoonlijk advies over onze drukfilters. Een afspraak maken in onze showroom behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. De koffie staat al klaar!

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »