}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Biofilters

Biofilters zijn kleine bijzetfilters die ondersteuning bieden aan het biologische filterproces in de vijver. De optimale biologische filtratie van het vijverwater zorgt voor een heldere en gezonde vijver. Dit komt de biologische kringloop ten goede.

Filters

Biofilters

Wat doet een biofilter?

Een vijverfilter is noodzakelijk om het water in de vijver helder en gezond te houden. Onder de veel verkrijgbare vijverfilters valt onder andere het biofilter. Een biofilter is een klein bijzetfilter die ondersteuning biedt aan het biologische filterproces in de vijver. 

Het meest populaire biofilter is het combifilter. Dit filter zorgt voor de optimale biologische filtratie van het vijverwater, wat resulteert in een heldere en gezonde vijver. Daarnaast zorgen bacteriën in het biofilter voor de omzetting van afvalstoffen naar koolzuurrijk water. Dit koolzuur dient als voeding voor planten in de vijver, wat de biologische kringloop ten goede komt.

Vijverwater dat door een pomp wordt aangestuurd is zuurstofrijk en bevat kleine vuildeeltjes. Bacteriën die in het biofilter aanwezig zijn, breken de vuildeeltjes af en zetten deze om in koolzuurgas (CO2). Het omgezette koolzuurgas wordt opgenomen in het water en laat zuurstofplanten groeien.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »