Terug

Beadfilters

Filters

Beadfilters

Beadfilters zijn geheel afgesloten vaten. Deze vaten zijn gevuld met miljoenen plastic korreltjes. Deze plastic korreltjes worden ook wel Beads genoemd. Doordat deze korreltjes blijven drijven op de oppervlakte zorgen ze voor zowel de mechanische filtratie als de biologische filtratie. Na langer gebruik van beadfiters ontstaat een plakkerig laagje in het vat. Deze vangt steeds fijner vuil op en zorgt er voor dat de waterkwaliteit steeds beter wordt. Omdat het een zeer ingewikkeld maar zeer duurzaam en mooi werkingsproces heeft, lichten we graag de werking van deze beadfilters wat beter toe. U leest het hieronder.

BEADFILTERS - DE WERKING

Onder druk van de pomp, komt het water de beadfilters binnen. Door het unieke ontwerp van de inlaat, begint het water rond te draaien. Door deze circulatie wordt het grove vuil naar het midden van de filter gedwongen. Het grove vuil wordt verzameld in het midden en wordt vervolgens afgevoerd onder druk van de pomp. Het enige wat u dient te doen is om de paar weken de vuilafvoerkraan open te zetten. Hiermee houdt u eenvoudig de filter schoon en wordt deze minder belast. Het grootste voordeel van beadfilters zijn toch wel de beads zelf. Deze kleine plastic korreltjes zorgen er voor dat het water optimaal gefilterd wordt. Deze korreltjes nemen alle vervuilende bacteriën en kleine vuil deeltjes op. Het water gaat vervolgens door een speciale buis om het vuil volledig te verwijderen en het schone water weer terug uw vijver in the pompen. Een ander voordeel van de beadfilters is de biologische ''plakkerige'' laag. Deze laag ontstaat na langer gebruik van de filter. Deze laag zorgt er voor dat de meest fijne vervuilingen uit het water worden verwijderd. Mocht de biologische laag te dik worden, dan zorgt de filter er zelf voor dat deze weer wordt afgebroken en opnieuw wordt opgebouwd. Kortom, een beadfilter biedt dé uitkomst voor uw vijver. Het zorgt er voor dat u de meest prachtige vijver van Nederland krijgt!

BEADFILTERS  - UW KEUZE

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken wat betreft de beadfilters. U kunt daarom te allen tijde contact met ons opnemen. Wij zullen u voorzien van een professioneel en persoonlijk advies. In de showroom staat de koffie al voor u klaar.

A2KOI 9,2 / 10 - 4443 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen