}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Beadfilters

Een beadfilter bestaat uit een gesloten drukvat, gevuld met duizenden plastic beads, die zorgt voor de optimale biologische filtratie. Dankzij het grote filteroppervlak wordt de aangroei van biologische micro-organismen versterkt.

Filters

Beadfilters

Wat is een beadfilter?

Een zeer populair biofilter is het beadfilter. Beadfilters zijn geheel afgesloten drukvaten, gevuld met duizenden plastic beads. Beads zijn zeer kleine plastic korreltjes, die blijven drijven op de oppervlakte van het water. Door de drijving zorgen ze voor zowel de mechanische als de optimale biologische filtratie. Na langer gebruik beadfilters ontstaat een plakkerig laagje in het vat. Deze vangt steeds fijner vuil op en zorgt er voor dat de waterkwaliteit steeds beter wordt. Omdat het een zeer ingewikkeld maar zeer duurzaam en mooi werkingsproces heeft, lichten we graag de werking van deze beadfilters wat beter toe. U leest het hieronder.

Hoe werkt een beadfilter?

Onder druk van de pomp, komt het water de beadfilters binnen. Door het unieke ontwerp van de inlaat, begint het water rond te draaien. Door deze circulatie wordt het grove vuil naar het midden van de filter gedwongen. Het grove vuil wordt verzameld in het midden en wordt vervolgens afgevoerd onder druk van de pomp. Het enige wat u dient te doen is om de paar weken de vuilafvoerkraan open te zetten. Hiermee houdt u eenvoudig de filter schoon en wordt deze minder belast. Het grootste voordeel van beadfilters zijn toch wel de beads zelf.

Deze kleine plastic korreltjes zorgen ervoor dat het water optimaal gefilterd wordt. De korreltjes nemen alle vervuilende bacteriën en kleine vuildeeltjes op. Het water gaat vervolgens door een speciale buis om het vuil volledig te verwijderen en het schone water weer terug uw vijver in the pompen. 

Een ander voordeel van de beadfilters is de biologische ''plakkerige'' laag. Deze laag ontstaat na langer gebruik van de filter. De laag zorgt ervoor dat de meest fijne vervuilingen uit het water worden verwijderd. Mocht de biologische laag te dik worden, dan zorgt het filter er zelf voor dat deze weer wordt afgebroken en opnieuw wordt opgebouwd. Kortom, een beadfilter biedt dé uitkomst voor uw vijver.

De uiteindelijk keuze...

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken wat betreft de beadfilters. U kunt daarom te allen tijde contact met ons deskundige personeel opnemen. Wij zullen u voorzien van een professioneel en persoonlijk advies. Daarnaast kunt altijd onze showroom bezoeken onder het genot van een heerlijk bakje koffie.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »