}
 • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
 • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
 • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Vijverfilters & Filtermateriaal

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Een vijverfilter is praktisch onmisbaar wanneer het bewoond wordt door vissen. De vissen en natuur laten vuil in het water achter dat gefilterd moet worden. Een vijverfilter verwijdert schadelijke stoffen en u kunt gaan genieten van een heldere vijver.

Vijverfilters & Filtermateriaal

Bij A2KOI kunt u terecht voor vijverfilters tegen de laagste prijs! Met een ruim aanbod aan verschillende type vijverfilters maakt u altijd de juiste keuze. Maar wat is de juiste keuze op het gebied van vijverfilters? Het aanbod op de markt is groot en er komen verschillende termen kijken bij de aanschaf van een vijverfilter. Om het wat gemakkelijker te maken beschrijven we elk type vijverfilter aan de hand van een korte samenvatting met de functionele behoeften van het filter. Daarnaast moet er nauwlettend gekeken worden naar de inhoud van de vijver.

In het algemeen is een vijverfilter praktisch onmisbaar, zeker als de vijver bewoond wordt door vissen. Vissen en de natuur zijn verantwoordelijk voor het achterlaten van veel vuil in het vijverwater. Om dit vuil te filteren is een vijverfilter van essentieel belang. De vuildeeltjes en schadelijke stoffen worden door een vijverfilter optimaal gefilterd, waardoor de bewoners van de vijver kunnen genieten van een heldere vijver. De verschillende type vijverfilters zijn:

 • Biofilters: Biofilters zijn kleine bijzetfilters die ondersteuning bieden aan het biologische filterproces in de vijver. De meest populaire biofilter is het combifilter. Dit filter zorgt voor de optimale biologische filtratie van het vijverwater, wat resulteert in een heldere en gezonde vijver. Daarnaast zorgen bacteriën in het biofilter voor de omzetting van afvalstoffen naar koolzuurrijk water. Dit koolzuur dient als voeding voor planten in de vijver, wat de biologische kringloop ten goede komt.

 • Voorfilters: Een voorfilter zorgt voor het verwijderen van de grove zwevende vuildeeltjes in het vijverwater. Dit gaat vooraf aan het biologisch filter. Onder de voorfilters verstaan we ook het trommelfilter en zeefbochtfilter. Deze zijn een stuk gemakkelijker in onderhoud en schoonmaak dan het biologisch filter.

 • Trommelfilters: Een trommelfilter bestaat uit een RVS-trommel met zeefelementen. Met een fijne filtratie, eenvoudig onderhoud en minder weerstand is een trommelfilter ideaal voor de basis van het filteren van uw vijver. De combi/totaalfilters hebben naast een trommelfilter ook een biologisch filter. Dit zorgt voor een complete filtratie van uw vijver met als resultaat kraakhelder water.

 • Beadfilters: Een beadfilter is een zeer populair biofilter. Het gesloten drukvat, gevuld met duizenden plastic beads, zorgt voor de optimale biologische filtratie. Dankzij het grote filteroppervlak (aanhechtingsgrootte die maar liefst 6x groter is dan traditionele Japanse matten) wordt de aangroei van biologische micro-organismen versterkt. Daarnaast vangt het beadfilter vuil op dat het voorfilter heeft weten te ontsnappen.

 • Zeefbochtfilters: Zeefbochtfilters zijn naast het trommelfilter de meest voorkomende voorfilters. Naast de vele mogelijke doeleinden van het zeefbochtfilter, wordt dit filter o.a. toegepast als vuilwaterpomp. Het water wordt als het ware door een gebogen zeef geleid. Deze zeef bestaat uit honderden staafjes met een tussenruimte van 0,2 of 0,3 mm (200 of 300 micron). De gekantelde staafjes zorgen dat het grovere vuil op de zeef blijft liggen. 

 • Meerkamerfilters: De meerkamerfilter is (zoals de naam al doet vermoeden) een filter met meerdere kamers. Het vijverwater wordt door de kamers geleid met verschillende materialen voor een zowel mechanische al biologische filtratie. Voordeel is dat deze filters een grotere capaciteit hebben dan de meeste andere filters. Daartegenover staat helaas dat het reinigen van dit type filter een stuk tijdrovender kan zijn.

 • Drukfilters: Hobby-en tuinvijvers met lage visbezetting kunnen uitstekend gefilterd worden door een drukfilter. Een drukfilter bestaat uit een filtervat, gevuld met verschillende filtermedia, waar het water door de druk van een vijverpomp geperst wordt. Het filtermedia zorgt ervoor dat vuildeeltjes uit het water verwijderd raakt. Vervolgens worden schadelijke stoffen (ammoniak en nitriet) omgetoverd tot minder schadelijke stoffen die vijverplanten kunnen opnemen. Dit filter kan ingegraven worden.

 • Plantenfilters: Met een plantenfilter filter je niet alleen het water! Je voegt tevens extra groen aan de vijver toe voor een prachtige uitstraling. Het plantenfilter dient als extra biologisch filter en helpt daarmee de vijver gezond en helder te maken. Dit filter is aan de rand van de vijver te bevestigen.

Blijft het maken van een keuze lastig? Neem dan contact op met ons deskundige personeel. Wij helpen u graag op weg om uiteindelijk een beslissing te maken die het beste bij u en uw vijver past.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »