}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Vijververwarming

Vijververwarming is niet alleen essentieel voor uw vijver, maar ook voor vissen. In de winter kan de temperatuur van het water stevig dalen. De kans op vorst in uw vijver is dan hoog. Met een vijververwarming kunt u de vorstvorming eenvoudig voorkomen.

Filters

Vijververwarming

Vijververwarming is niet alleen essentieel voor uw vijver, maar ook voor uw vissen. In de winter kan de temperatuur van het water stevig dalen. De kans op vorst in uw vijver is dan erg hoog. Met een vijververwarming kunt u de vorstvorming eenvoudig voorkomen. Uw vissen komen beter de winter door, hebben minder kans op bacteriële infecties en hebben een sterkere weerstand na de winter. Ook komt het uw vijverfilter ten goede. In het voorjaar zal uw filter sneller stabiel zijn. Dat brengt vele voordelen met zich mee zoals, minder algvorming en snel een schone vijver. Kortom, vijververwarming zorgt niet alleen voor een ijsvrije vijver, maar ook voor sterkere en gezondere vissen en een heldere vijver in het voorjaar.

VIJVERVERWARMING - DE SOORTEN

Vijververwarming bestaat in verschillende varianten, namelijk de Elektrische vijververwarming, ijsvrijhouders en warmtewisselaars. De elektrische vijververwarming zorgt ervoor dat de gehele vijver ijsvrij blijft gedurende de winter. Een ijsvrijhouder zorgt er voor dat uw vijver plaatselijk ijsvrij blijft. De warmtewisselaars zorgen ervoor dat de binnenkomende lucht voorverwarmd wordt, voordat het in uw vijver komt. Met deze varianten heeft u meer dan genoeg opties om uw vijver warm te houden.

VIJVERVERWARMING - DE KOSTEN

De kosten voor een vijververwarming hangen af van een aantal factoren. Het heeft onder andere te maken met de buitentemperatuur, de inhoud van uw vijver, de oppervlakte, de positie van uw vijver en naar welke temperatuur u de vijver wilt verwarmen. Als prijsindicatie kunnen we aanhouden dat het ongeveer €10 á €15 per 100 Watt in de winter aan extra kosten zal geven, indien u de vijver tot 6 graden Celsius verwarmt. Het is verstandig om tijdens de winter uw vijver af te dekken. Het zorgt niet alleen voor minder ijsvorming, maar ook voor een lager stroomverbruik van uw vijververwarming. Het stroomverbruik zal met ongeveer 75% dalen. Houd er wel rekening mee dat u uw vijver niet volledig afdekt. Dit in verband met de zuurstof en leefomgeving van uw koi en/of vijvervissen.

VIJVERVERWARMING - UW KEUZE

Het is geheel afhankelijk van uw wensen en situatie welke vijververwarming u het beste kunt gebruiken. Mocht u twijfelen of graag wat meer willen weten over hoe u het beste uw vijver kunt verwarmen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wilt u graag langs komen om de verschillen zelf te zien? Dan staan wij voor u klaar in onze showroom, met een bakje koffie of thee natuurlijk!  

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »