}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Luchtpompen

Een luchtpomp zorgt voor een optimale benutting van de vijverfilter. De bacteriën in uw vijverfilter zullen namelijk langer bijven leven. Bij A2KOI vindt u alle bekende en budget merken luchtpompen.

Luchtpompen

Luchtpompen zijn tegenwoordig onmisbaar in uw vijver. Bij A2KOI vindt u alle bekende en budget merken luchtpompen. Daarbij kunt u denken aan gerenommeerde merken zoals Hiblow, Aquaforte en Alita. De luchtpompen van A2KOI zijn altijd scherp geprijsd. Daarnaast worden onze luchtpompen snel en voordelig bij u thuis bezorgd. Naast het thuis bezorgen, kunt u uw luchtpomp ook afhalen in onze showroom te Kerkdriel. Dan krijgt u er van ons een gratis kopje koffie bij. 

LUCHTPOMPEN - WAAROM?

Met een luchtpomp zorgt u ervoor dat zuurstof aan het water wordt toegevoegd in uw vijver. Een luchtpomp voor de vijver is een pomp die door middel van druk lucht toevoegt aan het water. Het komt vaak voor dat het zuurstofgehalte in een vijver te laag is. Dat kan komen door bijvoorbeeld te weinig beplanting. Echter is het zuurstofgehalte per definitie lager in uw vijver. Luchtpompen zijn in deze gevallen de perfecte uitkomst om het zuurstofgehalte weer op peil te brengen. Maar niet alleen in de zomer zijn luchtpompen bruikbaar. Ook in de winter hebben luchtpompen een functie. De luchtpomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft. Hierdoor zal een deel van de vijver ijsvrij blijven in de winter. Een ander bijkomend voordeel van luchtpompen is dat luchtpompen afvalgassen afvoeren naar de oppervlakte van het water. Tevens is het aan te raden om ook uw filter te beluchten met een luchtpomp. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën niet alleen in leven blijven, maar ook vermenigvuldigen.

LUCHTPOMPEN - WELKE HEB IK NODIG?

Welke luchtpomp u nodig heeft, is geheel afhankelijk van uw vijver. Hierbij is niet alleen de inhoud van uw vijver belangrijk, maar ook de toepassing van uw vijver. Heeft u een vijver met vijvervissen, dan heeft u ook een zwaardere luchtpomp met meer capaciteit nodig. Heeft u een siervijver zonder vissen, dan heeft u een minder zware luchtpomp nodig. Tevens geven waterplanten ook zuurstof af aan het water. Heeft u veel waterplanten in uw vijver, dan heeft ook een minder zware luchtpomp. In het algemeen wordt gesteld dat een vijver met vissen minimaal 5 mg/ltr zuurstof nodig heeft. De meest ideale zuurstofwaarde voor een vijver met vijvervissen is 6 mg/ltr.

LUCHTPOMPEN - DE PLAATSING

De plaatsing van luchtpompen is erg belangrijk. Het is ten eerste verstandig om uw nieuwe luchtpomp enigszins beschut te plaatsen. Niet alle luchtpompen zijn 100% waterdicht. Plaats daarnaast de luchtpomp boven waterniveau. Dit voorkomt dat bij het uitvallen van de pomp deze volloopt met water. U kunt dit ook tegengaan door gebruik te maken van een terugslagventiel. Plaat de pomp ook niet in de volle zon en niet in kleine afgesloten ruimte. De luchtsteen of de luchtstenen kunt u beste plaatsen op een diepte van plusminus 30 centimeter. Op die manier werkt de vijverbeluchting het best. 

Geadviseerd aantal luchtstenen:

  • Pomp van 20 liter per minuut --> minimaal 6 stenene van 5 cm doorsnee
  • Pomp van 40 liter per minuut --> minimaal 10 stenene van 5 cm doorsnee
  • Pomp van 60 liter per minuut --> minimaal 15 stenene van 5 cm doorsnee
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »