}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Vijverbeluchting

Vijverbeluchting is van essentieel belang voor gezond en helder vijverwater. Genoeg zuurstof in uw vijver is voor uw vijvervissen ontzettend belangrijk. Besteed daarom altijd voldoende aandacht aan de beluchting van uw vijver.

Vijverbeluchting

Vijverbeluchting is van essentieel belang voor gezond en helder vijverwater. Genoeg zuurstof in uw vijver is voor uw vijvervissen ontzettend belangrijk. Besteed daarom altijd voldoende aandacht aan de beluchting van uw vijver. Uw vijvervissen hebben minstens 6mg/ltr zuurstof nodig. Als deze waarde onder de 5mg/ltr raakt, raken uw vijvervissen gestresst. Op het moment dat uw vijvervissen meer stress voelen, gaan ze nog meer zuurstof gebruiken.  En te weinig zuurstof is vanzelfsprekend nooit goed voor uw vissen. De zuurstofwaarden kunt u makkelijk testen met speciale watertesten. De Colombo Testlab Professional bevat bijvoorbeeld alle watertesten om uw vijverwater goed te monitoren, waaronder de zuurstofwaardes. Daarnaast zorgt vijverbeluchting (door de circulatie) ervoor dat er geen stilstaande hoeken in uw vijver staan. Tevens zorgt extra zuurstof voor het ijsvrij houden van uw vijver in de winter. Kortom, een goede vijverbeluchting is onmisbaar.

VIJVERBELUCHTING - DE MATERIALEN

Voor vijverbeluchting heeft u verschillende materialen nodig. A2KOI levert u alles voor de beluchting van de vijver tegen de laagste prijzen en een snelle levering. In ons assortiment bieden wij u alle bekende merken en budget merken op het gebied van vijverbeluchting. Hieronder een greep uit de artikelen die u nodig heeft voor de beluchting van uw vijver.

VIJVERBELUCHTING - HOEVEEL HEB IK NODIG?

De hoeveelheid vijverbeluchting is onder andere sterk afhankelijk van het aantal vissen, het aantal planten en het wateroppervlak van uw vijver. Als u bijvoorbeeld veel vijvervissen heeft zwemmen, heeft u vanzelfsprekend ook meer vijverbeluchting nodig.  In het algemeen geldt dat u nooit genoeg vijverbeluchting kan hebben. Zoals hierboven vermeld, is de ideale waarde van uw zuurstof 6mg/ltr. Er bestaat niet een standaard rekenmethode om de hoeveelheid vijverbeluchting te meten voor uw vijver. Wij willen u daarom graag helpen om u advies te geven over de beluchting. Dan kan per mail, telefoon of kom eens langs in onze showroom. Houd onderstaande gegevens dan bij de hand.

  1. Bepaal de inhoud van uw vijver in decimeters (1 dm = 10 cm). Vermenigvuldig de lengte x breedte x hoogte van uw vijver. 
  2. Bepaal de inhoud van uw vijverfilter.
  3. De hoeveelheid vissen in uw vijver
  4. Bekijk alvast ons Luchtpompen aanbod om u te oriënteren. 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »