}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Melkzuurbacteriën

Filters

Melkzuurbacteriën

Melkzuurbacteriën dragen bij aan de gezondheid van uw vijver en uw koi. De bacteriën zorgen een goede darmflora van uw vissen. Ook komt het de helderheid en de zuiverheid van het vijverwater ten goede. Naarmate u de melkzuurbacteriën vaker toevoegt, ziet u snel een verbeterd resultaat van zowel uw vissen als de waterkwaliteit van de vijver.

MELKZUURBACTERIËN - WAAROM?

Melkzuurbacteriën zorgen voor een optimale werking van de slijmlaag van uw koi. Bij vijvers waar regelmatig melkzuurbacteriën worden toegevoegd, is het bewezen dat de slijmlaag van uw koi zichtbaar verbetert. Met deze slijmlaag zijn ze beter beschermd tegen ziektes van buitenaf. Ook zorgt een gezonde slijmlaag voor het sneller genezen van wonden. Naast het voordeel dat melkzuurbacteriën zorgen voor een gezondere koi, heeft het ook een positieve invloed op de waterkwaliteit. Het verbetert sterk de waterkwaliteit en kan de waterwaarden stabiliseren. Doordat de bacteriën geen zuurstof nodig hebben, hebben deze ook effect in een zuurstofarme omgeving.  U kunt deze ook gebruiken om algen te bestrijden. De melkzuurbacteriën nemen enkel voedingsstoffen op, waar de algen ook gebruik van maken. Kortom, met melkzuurbacteriën krijgt u sterkere en gezondere koi in een heldere en schone omgeving.

MELKZUURBACTERIËN - HET GEBRUIK

Voordat u gebruik maakt van de melkzuurbacteriën dient u rekening te houden met een aantal factoren. U kunt het beste een emmer van 10 liter vullen met 5 liter vijverwater. Vul tot 9 liter bij met warm kraanwater (niet heet). De temperatuur dient tussen de 23-26 graden Celsius te zijn. Voeg hier, bijvoorbeeld Anarex Bio Logic 1 liter, aan toe. Roer deze goed en laat vervolgens 2 minuten staan. Zet uw UV- en ozonapparatuur en de eiwitafschuimer minimaal 48 uur uit. Verdeel vervolgens de inhoud van de emmer, gelijkmatig over de oppervlakte van de vijver met een mok of beker. Gebruik hier geen gieter voor. Uw gieter kan verstopt raken door het bezinksel. Het bezinksel is voeding voor de specifieke melkzuurbacteriën en wordt tevens door de koi opgegeten. Kortom, u dient met verschillende dingen rekening te houden. Mocht u twijfelen over het gebruik, neem dan contact met ons op. Wij zullen u voorzien van een professioneel advies op basis van uw wensen.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »