}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Kweekbacteriën

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Filters

Kweekbacteriën

Kweekbacteriën zorgen er voor dat het water gezond en helder blijft. Zonder bacteriën in een vijver kan er geen biologisch evenwicht bestaan. Om het vijverwater helder te houden, is het verstandig om uw vijver van voldoende kweekbacteriën te voorzien. De bacteriën zorgen er namelijk voor dat de afvalstoffen omgezet worden in CO2. De CO2 is niet alleen belangrijk voor uw vijverplanten, maar ook voor uw koi. Er bestaan verschillende mogelijkheden om de bacteriën te verhogen in uw vijver. Met de House of Kata Kamiac Complete Starters set kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw vijver op orde stellen/onderhouden. Hieronder lichten we graag toe hoe dit product in werking gaat.

KWEEKBACTERIËN - DE WERKING

De Kamiac set beschikt over Micro Bacteria. Deze bevat zes verschillende heterotrofe bacteriestammen. Om deze te activeren dient u voor het gebruik in uw filter, water en Bacteria Nutriënt toe te voegen. 1 liter mix is goed voor 40.000 liter vijverwater. Boven de 5 graden vindt er een begin van vermeerdering van de levende bacteriën plaats. Neem de binnenbeker van 1 liter en vul deze beker met 500ml water water. Voeg al roerend 50ml Bacteria Nutriënt toe. Vervolgens vult u de beker mat lauw water aan, tot 950ml. Voeg daarna 50 gram Micro Bacteria toe in de beker. Plaats de beker in de houder van de Kamiac. U kunt nu heet water tussen de witte beker en de Kamiac gieten. Zorg er voor dat de Kamiac volledig is afgesloten met het transparante deksel. Schakel vervolgens de Kamiac in. Het apparaat zorgt zelf voor een constante temperatuur. Laat gedurende 1 dag de mix activeren. Nadat u deze mix gedurende 1 dag heeft laten staan is deze gereed voor gebruik. U kunt nu de Micro Bacteria verdelen over uw filter. Houd er rekening mee dat u ten alle tijde Oxy-P of Waterstofperoxide bij de hand heeft, in geval u een noodstop dient uit te voeren.  Mocht u onze producten voor het eerst gebruiken, neem dan contact met ons op. Wij zullen u voorzien van een persoonlijk en deskundig advies.

KWEEKBACTERIËN - HET ONDERHOUD

Meet u na de behandeling geen ammonium, voeg dan wekelijks bacterial feeding toe. Mocht u wel ammonium of nitriet meten, herhaal dan deze behandeling. Wenst u uw vijver de beste kwaliteit toe, verdeel dan wekelijks 50ml Bacterial Feeding over het filtersysteem. Mocht u gebruik hebben gemaakt van medicijnen, dan is het verstandig om uw filter wat extra ondersteuning te bieden met de bacteriën van Kamiac.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »