}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

UV-C Losse Lampen

Naast complete UV-C units kunt u bij A2KOI ook terecht voor losse UV-C lampen. De primaire functie van een UV-C lamp is het voorkomen van groen vijverwater dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zweefalgen. Kies hieronder de benodigde soort UV-C lamp.

UV-C Losse Lampen

TIP: Zoek op UV-C Unit om de juiste lamp te vinden!

WELKE LOSSE UV-C LAMPEN KOPEN?

Naast complete UV-C units kunt u bij A2KOI ook terecht voor losse UV-C lampen. De primaire functie van een UV-C lamp is het voorkomen van groen vijverwater dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zweefalgen. In het uitgebreide assortiment van A2KOI zult u altijd een geschikte UV-C lamp voor uw vijver gevonden krijgen. Er zijn verschillende soorten UV-C lampen, namelijk:

  • UV-C TL lampen
  • UV-C T5 Lampen
  • UV-C PL Lampen
  • UV-C Amalgaam lampen

Echter moet voor een goed resultaat gekeken worden naar de capaciteit van uw vijver. Hierbij is het wattage van de UV-C lamp in de unit van belang. Als vuistregel kan er van onderstaande richtlijnen uitgegaan worden:

  • 1-2 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Zonder visbezetting
  • 2-3 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Met visbezetting
  • 3-4 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Hoge visbezetting

Kortom een vijver met een inhoud van 10.000 liter en visbezetting zal een UV-C unit met een lamp van 20-30 watt voldoende zijn. Echter gelden er ook uitzonderingen. Zoals hierboven aangegeven staat, zal een vijver met hoge visbezetting meer watt per 1.000 liter vereist worden. Hetzelfde geldt voor een vijver die volledig in de zon ligt. Veel zon zorgt voor een toename in de vorming van zweefalgen.

Naast het feit dat zweefalgen zorgen voor een verminderde zichtbaarheid van uw vissen, kunnen zweefalgen ook het biologische evenwicht in de vijver aanzienlijk verstoren. Zuurstofplanten zullen niet meer groeien, waardoor de vijver onleefbaar wordt voor diverse organismen.

LEVENSDUUR UV-C LAMPEN

Gemiddeld gaan UV-C lampen in een UV-C lamp 1 jaar mee. Na deze periode zal de kracht van de lamp afnemen met als resultaat dat uw vijver minder goed beschermt zal zijn tegen algen. Daarom geven wij als advies om eenmaal per jaar de UV-C lamp te vervangen voor het beste waterkwaliteit en de bestrijding van vervelende algen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »