Terug

UV-C Losse Lampen

Naast complete UV-C units kunt u bij A2KOI ook terecht voor losse UV-C lampen. De primaire functie van een UV-C lamp is het voorkomen van groen vijverwater dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zweefalgen.

Filters

UV-C Losse Lampen

WELKE LOSSE UV-C LAMPEN KOPEN?

Naast complete UV-C units kunt u bij A2KOI ook terecht voor losse UV-C lampen. De primaire functie van een UV-C lamp is het voorkomen van groen vijverwater dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zweefalgen. In het uitgebreide assortiment van A2KOI zult u altijd een geschikte UV-C lamp voor uw vijver gevonden krijgen. Echter moet voor een goed resultaat gekeken worden naar de capaciteit van uw vijver. Hierbij is het wattage van de UV-C lamp in de unit van belang. Als vuistregel kan er van onderstaande richtlijnen uitgegaan worden:

  • 1-2 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Zonder visbezetting
  • 2-3 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Met visbezetting
  • 3-4 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Hoge visbezetting

Kortom een vijver met een inhoud van 10.000 liter en visbezetting zal een UV-C unit met een lamp van 20-30 watt voldoende zijn. Echter gelden er ook uitzonderingen. Zoals hierboven aangegeven staat, zal een vijver met hoge visbezetting meer watt per 1.000 liter vereist worden. Hetzelfde geldt voor een vijver die volledig in de zon ligt. Veel zon zorgt voor een toename in de vorming van draadalg.

LEVENSDUUR UV-C LAMPEN

Gemiddeld gaan UV-C lampen in een UV-C lamp 1 jaar mee. Na deze periode zal de kracht van de lamp afnemen met als resultaat dat uw vijver minder goed beschermt zal zijn tegen algen. Daarom geven wij als advies om eenmaal per jaar de UV-C lamp te vervangen voor het beste waterkwaliteit en de bestrijding van vervelende algen.

Lees meer Sluiten
A2KOI 9,1 / 10 - 4083 Reviews @ Kiyoh
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen