}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

UV-C Complete Units

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Bij A2KOI kunt u terecht voor complete UV-C units van zowel bekende- als budget merken. De primaire functie van een complete UV-C unit is het voorkomen van groen vijverwater dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zweefalgen.

Filters

UV-C Complete Units

UV-C Systemen – Een oplossing voor kristalhelder vijverwater Bent u op zoek naar een complete UV-C unit voor uw vijver? A2KOI heeft een breed scala aan UV-C systemen, variërend van bekende merken tot betaalbare opties. Deze apparaten zijn essentieel in het bestrijden van groen vijverwater, vaak veroorzaakt door zweefalgen. Investeren in een UV-C unit is een waardevolle toevoeging aan uw vijver, die bijdraagt aan het onderhouden van een gezond vijvermilieu.

Assortiment van UV-C Units bij A2KOI

Vind de perfecte match voor uw vijver Ons uitgebreide assortiment bij A2KOI verzekert u van het vinden van de juiste UV-C unit voor uw specifieke vijver. Echter, om de beste resultaten te bereiken, is het cruciaal om rekening te houden met de capaciteit van uw vijver. Het benodigde wattage van de UV-C lamp in de unit hangt hiervan af. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • 1-2 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Voor een vijver zonder visbezetting
  • 2-3 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Voor een vijver met visbezetting
  • 3-4 watt per 1.000 liter vijverinhoud -> Voor een vijver met hoge visbezetting

Dus, voor een vijver van 10.000 liter met visbezetting, zou een UV-C unit met een lamp van 20-30 watt voldoende zijn. Er zijn echter uitzonderingen. Zoals eerder aangegeven, zal een vijver met een hoge visbezetting of een vijver die volledig in de zon ligt, meer watt per 1.000 liter vereisen. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan namelijk bijdragen aan de groei van draadalgen.

Levensduur van UV-C Lampen en het belang van regelmatige vervanging UV-C lampen in een UV-C unit hebben over het algemeen een levensduur van één jaar. Na deze periode neemt de effectiviteit van de lamp af, waardoor uw vijver minder goed beschermd zal zijn tegen algen. Wij adviseren daarom om de UV-C lamp jaarlijks te vervangen. Dit zorgt voor de best mogelijke waterkwaliteit en effectieve algenbestrijding, zodat u kunt blijven genieten van een schone en gezonde vijver.

Selectie en installatie van UV-C Units: Handige tips en adviezen

Het kiezen van de juiste UV-C unit hangt af van meerdere factoren. Naast de vijvercapaciteit en visbezetting, is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van uw vijver. Een vijver die de hele dag door in de zon ligt, heeft een UV-C unit met een hoger wattage nodig om overmatige algenbloei te voorkomen.

Bij de installatie van uw UV-C unit is het cruciaal om ervoor te zorgen dat deze op de juiste plek in uw vijver wordt geplaatst. De unit moet op een locatie worden geïnstalleerd waar het UV-licht alle zwevende algen kan bereiken. Idealiter wordt de UV-C unit geplaatst na de mechanische filtratie in uw vijversysteem om te verzekeren dat het UV-licht niet wordt geblokkeerd door grotere vuildeeltjes.

Onderhoud en vervanging van UV-C Lampen

Hoewel UV-C lampen doorgaans een jaar meegaan, is het belangrijk om regelmatig te controleren of de lamp nog goed werkt. Een verminderde lichtintensiteit of een knipperende lamp kan erop wijzen dat de lamp aan vervanging toe is.

Bij A2KOI adviseren we om de lamp minstens eenmaal per jaar te vervangen, zelfs als de lamp nog steeds werkt. Dit komt omdat de effectiviteit van de UV-straling na verloop van tijd afneemt, zelfs als de lamp nog steeds licht geeft. Het tijdig vervangen van de UV-C lamp zorgt ervoor dat uw vijver het hele jaar door goed beschermd blijft tegen algen.

Bij A2KOI bieden we een breed assortiment aan UV-C units en bijbehorende lampen aan. Onze deskundige medewerkers helpen u graag met het kiezen van de juiste UV-C unit en het geven van advies over installatie en onderhoud. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en geniet van een heldere, gezonde vijver.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »