}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

UV-C Units & Onderdelen

Het gebruik van UV-C is belangrijk voor het water in uw vijver. UV-C filtering is een manier van filteren van uw water. UV-C filtering zorgt ervoor dat uw vijverwater helder blijft en niet aangetast wordt door ziektekiemen.

UV-C Units & Onderdelen

WERKING UV-C LAMP VIJVER

Allerlei organismen en middelen kunnen het water van uw vijver vertroebelen, wat uiteindelijk resulteert in groen water. UV-C is de beste oplossing om dit probleem te voorkomen. UV-filtering bestrijdt zweefalgen en ziektekiemen, die het groene water veroorzaken. Terwijl het water langs de UV lamp stroomt, worden de zweefalgen en ziektekiemen door het ultraviolet gedood. Het heldere en verschoonde water zal vervolgens terug de vijver in stromen.

Een groei in het aantal zweefalgen en ziektekiemen kan ontstaan door een negatieve biologische balans in de vijver. De frequente oorzaak van dit probleem ligt meestal aan een te hoge visbezetting of te weinig vijverplanten. Door de aanwezigheid van zweefalgen zal het water groen kleuren en zullen vissen minder of helemaal niets meer kunnen zien. Aanvullend kan de groei van beplanting achterblijven. Met de aanschaf van een UV lamp kunt u deze belemmeringen voorkomen.

PLAATSING UV-C LAMP

We raden u aan, indien mogelijk, om de UV-C lamp tussen de vijverpomp en vijverfilter te plaatsen. Zo kunnen dode zweefalgen direct worden opgevangen in het filter en komen zij niet terug in de schone vijver.

UV-C LAMP VIJVER KOPEN?

Bij A2KOI kunt u terecht voor de complete UV-C filtering. Bijbehorende onderdelen zijn namelijk de UV-C unit, UV-C lamp en het UV-C kwartglas. Daarnaast zijn een goede vijverpomp en vijverfilter noodzakelijk voor de werking van het UV-C.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »