Garantie & Klachten
Garantie-informatie
Wanneer je een product bij ons aanschaft, kun je erop vertrouwen dat het naar behoren werkt. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn, dan zijn we er om samen naar een passende oplossing te zoeken. Er zijn twee soorten garanties van toepassing: de wettelijke garantie en de fabrieksgarantie.
Wettelijke garantie
Elk product dat je bij ons koopt, is onderworpen aan de wettelijke garantie. Dit betekent dat je erop mag vertrouwen dat het product functioneert zoals je redelijkerwijs mag verwachten. Er is geen vaste wettelijke garantietermijn, omdat deze afhangt van het type product en de verwachte levensduur.
Fabrieksgarantie
Bepaalde producten hebben daarnaast ook een fabrieksgarantie, die niets afdoet aan de wettelijke garantie. De duur van de fabrieksgarantie verschilt per product en per fabrikant. Je kunt informatie over de fabrieksgarantie terugvinden op de productpagina en in de handleiding van het product.
Specifieke productgaranties
Op enkele specifieke producten gelden aanvullende voorwaarden:
- Producten met een houdbaarheidsdatum of die na opening niet meer houdbaar blijven tot de vermelde houdbaarheidsdatum, vallen buiten de garantie.
- De garantie op lampen vervalt 30 dagen na levering.
- Bepaalde producten kunnen na gebruik vanwege hygiënische redenen niet worden geretourneerd of gerepareerd onder garantie.
Uitzonderingen op de garantie
Hoewel we altijd openstaan voor garantieverzoeken, zijn er situaties waarin de schade niet onder de wettelijke of fabrieksgarantie valt. Deze uitzonderingen omvatten:
- Normale slijtage van het product.
- Schade door impact.
- Schade door incorrect gebruik, misbruik of verwaarlozing.
- Schade door incorrecte montage.
- Schade door ongeoorloofde wijzigingen of reparaties aan het product.
- Schade die niet gerelateerd is aan de materialen of productieproces.
- Schade door het gebruik van smeermiddelen of verschillende soorten lijm.
- Defecten veroorzaakt door transport of opslag van het product.
- Schade veroorzaakt door onjuist gebruik of onvoldoende onderhoud.
- Schade door het negeren van instructies in de handleiding.
- Schade door ongeoorloofde wijzigingen of reparaties aan het product.
- Schade veroorzaakt door scherpe objecten, draaien, samendrukking, vallen, abnormaal gebruik of een andere incorrecte behandeling.
Wanneer je schade veroorzaakt door een van de bovenstaande redenen aanmeldt, kunnen we niet garanderen dat deze onder de garantie valt.
Verzendkosten
Mocht je een garantieclaim indienen, dan zijn de verzendkosten in eerste instantie voor jouw rekening. Als na onderzoek blijkt dat er inderdaad sprake is van een defect dat onder de garantie valt, zullen we de verzendkosten vergoeden of verrekenen.
Inspectie en reparatie
Indien bij inspectie blijkt dat een reparatie niet mogelijk is, wordt dit duidelijk vermeld op de offerte en zal er een alternatief product aan je worden aangeboden. Op jouw verzoek kunnen we het defecte product naar je terugsturen. Hiervoor brengen we een vast bedrag van € 25,- in rekening, plus transportkosten en BTW.
Let op: dit defecte product wordt ongerepareerd of gedemonteerd teruggestuurd. Volgens DIN VDE 0701-0702 mag het defecte apparaat niet meer worden gebruikt; het moet op de juiste manier worden afgevoerd.
Wij kunnen deze professionele afvoer voor je verzorgen, zonder extra kosten.
Ongevraagde accessoires en originele aankoopbonnen worden niet geretourneerd of vergoed.
We streven ernaar om de garantieprocessen zo duidelijk en eerlijk mogelijk te houden. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen.
Wanneer uw product binnen de garantie termijn defect raakt kunt u het product terugsturen. Graag willen wij vragen om het Retourformulier in te vullen en samen met het defecte artikel en de factuur op te sturen via de instructies die u ontvangt.
Klachten
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.