}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Steurvoer

De steur heeft zijn bek aan de onderkant zitten. Daarom heeft deze prachtige vis speciaal steurvoer nodig. Het voer heeft namelijk een zinkende eigenschap en een sterke geur, zodat de steur het voedsel gemakkelijk tot zich kan nemen.

Filters

Steurvoer

STEUR - BESTE STEURVOER KOPEN

De steur is een zeer populaire en speciale vis afkomstig uit het voormalig Oostblok met een prachtig prehistorisch én exotisch uiterlijk. Hij is niet alleen snel handtam te maken, maar ook is de steur vrijwel bestand tegen parasieten en ziektes. Het voer is een van de belangrijkste middelen om deze eigenschappen te stimuleren. Steurvoer is van essentieel belang voor het welzijn en gezondheid van de steur in uw vijver. Het voer is samengesteld uit de beste kwaliteit visolie en vismeel. Bij A2KOI heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan steurvoer van bekende merken als Takazumi, Vivani en House of Kata.

De samenstelling van steurvoer is verschillend dan koivoer of ander visvoer. Vetten, proteïnen en vitaminen zijn bijvoorbeeld in hogere mate aanwezig dan het voer voor uw koi. Omdat de bek van de steur aan de onderkant zit, is het steurvoer zinkend. Zo is het voer voor de steur niet alleen gemakkelijker om te pakken, maar ook lastiger voor andere vijvervissen. Met de zeer sterke geur van het voedsel en de zinkende eigenschap is het voer ideaal voor de geliefde bodembewoner. Uiteraard kan de steur naast het eerder genoemde steurvoer ook bijgevoerd worden met koisnoepjes zoals meelwormen, regenwormen en muggenlarven.

Het steurvoer van A2KOI zorgt voor een gezonde steur die in een goede conditie blijft, snel groeit en een sterke weestand krijgt.

STEURVOER VOEREN

Het speciale steurvoer dient ook op een speciale manier gevoerd te worden. Zo dient u de juiste hoeveelheid en de juiste frequentie te geven. Ondervoeding is een factor die vaak optreedt wanneer de steur met meerdere vissen in een vijver zwemt. Het voer wordt vaak al opgegeten door de andere vissen, doordat een steur langzaam zwemt, niet wendbaar is en een slecht gezichtsvermogen heeft. Het regelmatig in de gaten houden van uw steur op voeding is van enorm belang. Steuren staan in het algemeen bekend als kalm en niet schichtig. Hierdoor kunt u de vis trainen om uit uw handen te laten eten. Een andere optie is om uw steur aan de ene kant te voeren en uw overige vissen aan de andere kant.

Net als bij de koi is het belangrijk dat u de steur niet teveel voert. De stelregel is dat u uw steur niet meer voert dan dat het in 5 minuten op kan. Doordat steuren een korte spijsverteringsstelsel hebben kan het teveel voeren van uw steur leiden tot verstoppingen. De korrels die in het assortiment opgenomen zijn hebben het gemiddelde formaat tussen de 3, 6 en 9mm. Daarnaast wordt geadviseerd om te stoppen met voeren wanneer de watertemperatuur van uw vijver lager is dan 5°C. Bij een watertemperatuur tussen de 5° en 10°C kunt u ze het beste eenmaal per week voeren. Is uw vijvertemperatuur hoger dan 10°C is het verstandig uw steur dagelijks te voeren. Drie keer per dag een kleine hoeveelheid is het beste voor uw steur.

GOEDKOOPSTE STEURVOER 

Wilt u graag alle varianten van Steurvoer of andere producten bekijken? Bij A2KOI kunt u gegarandeerd koivoer kopen tegen de laagste prijs. Neem een kijkje in onze showroom voor het complete assortiment. U kunt hier onder het genot van een gratis bakje koffie onze producten komen bekijken. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de aanwezige specialist.

Toch meerdere producten kopen/bestellen? Neem dan contact op om wellicht in aanmerking te komen voor een leuke aanbieding.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »