}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Baby Koivoer

Uitgebalanceerd voer voor baby koi is van groot belang. Baby koi hebben namelijk een speciaal ontwikkelt voer nodig. Het betreft hier kleine korrels die de ontwikkeling van de koi bevordert en de weerstand aanzienlijk verhoogd.

Filters

BABY KOI - BESTE BABY KOIVOER KOPEN

Baby koi zijn vanzelfsprekend verschillende typen koi die in het eerste levensjaar zitten.  Omdat de baby koi nog volop in ontwikkeling is, is het nodig om het juiste koivoer aan te schaffen. Baby koivoer is een speciaal volledig koivoer dat de ontwikkeling bevordert en de weerstand van de baby koi verhoogd. Door de hoogwaardige voedingsstoffen en een hoog eiwit percentage is er sprake van minimale waterverkleuring en watervervuiling. De voermaat is afhankelijk van de grootte van de baby koi. Bij A2KOI heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan baby koivoer van bekende merken als Takazumi, Vivani en House of Kata.

Baby koivoer bestaat uit de optimale combinatie tussen vitaminen, mineralen en hoog percentage licht verteerbare proteïnen die de groei bevorderen. De doorslaggevende factor van babyvoer is dat er een verhoogde overlevingszekerheid is in het vroege levensstadium van de koi. Het babykoi voer van A2KOI zorgt voor een snelle en maximale groei van uw baby koi.

Tip: Laat kleurvoer achterwege! Kleurvoer heeft namelijk een negatieve bijdrage op de groei van uw baby koi. Laat daarom de baby koi zich focussen op de groei in plaats van de kleurintensiteit.

BABY KOI VOEREN

Om te bepalen welk voer u het beste kunt gebruiken voor uw baby koi, kan er in het algemeen gekeken worden naar onderstaand schema die vastgesteld is uit ervaring door specialisten:

Formaat baby koi Formaat baby koivoer
0,9 - 1,2 cm 0,2 - 0,3 mm
1,2 - 2 cm 0,3 - 0,5 mm
2 - 2,5 cm 0,5 - 0,8 mm
2,5 - 4 cm 0,8 - 1,2 mm
4 - 7 cm 1,5 - 2 mm
7 -10 cm 2 mm
10 - 12 cm 3 mm

Wanneer u bepaald heeft welke maat van voer nodig is voor uw baby koi, dient u de koi meerdere keren per dag gedoseerd te voeren. Belangrijk is dat u niet volle handen met voer gebruikt, maar dat u het voer door de vingers heen laat glippen. Het voer zal vervolgens langzaam en dwarrelend naar de bodem zinken. Daarnaast voorkomt dit vertroebeling van het water. Observatie is daarbij een pré.

Er kan gevoerd worden vanaf een watertemperatuur van 10°C. De beste temperatuur om baby koi te kweken is echter 20 tot 25°C. Bij een hogere temperatuur dient er vaker gevoerd te worden. Boven de grens van 25°C kost het de baby koi teveel energie om te azen, waardoor er ook geen extra groei zal plaatsvinden. Een ander belangrijk geval is het verversen van water. Vaker verversen bevordert ook weer de groei, maar ook het filtersysteem. Er moet wel rekening gehouden worden met de temperatuur (deze mag maximaal twee graden verschillen van het oorspronkelijke water).

GOEDKOOPSTE BABY KOIVOER 

Wilt u graag alle varianten van Baby koivoer of andere producten bekijken? Bij A2KOI kunt u gegarandeerd koivoer kopen tegen de laagste prijs. Neem een kijkje in onze showroom voor het complete assortiment. U kunt hier onder het genot van een gratis bakje koffie onze producten komen bekijken. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de aanwezige specialist.

Toch meerdere producten kopen/bestellen? Neem dan contact op om wellicht in aanmerking te komen voor een leuke aanbieding.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »