}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Koivoer

Koivoer tegen scherpe prijzen en een uitstekende service. Dat is koivoer kopen bij A2KOI. U kunt kiezen uit een compleet assortiment bekende merken koivoer, zoals Takazumi, Vivani, Probites en Primakoi.

Filters

Koivoer

Koivoer tegen scherpe prijzen en een uitstekende service. Dat is koivoer kopen bij A2KOI. U kunt kiezen uit een compleet assortiment bekende merken koivoer, zoals Takazumi, VivaniProbites en Primakoi. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een compleet assortiment budget koivoer. Dat is koivoer tegen een zacht prijsje. Tevens heeft u nog de keuze uit vele gezonde natuursnacks voor uw koi met ons Koisnoepjes assortiment.

Het geven van koivoer aan uw koi is een precies werkje. Het beste is om de natuurlijke habitat van de koi na te bootsen in uw koi vijver. Koi hebben geen maag en zijn daarom altijd op zoek naar eten. Met name kleine waterdiertjes en waterinsecten zijn het hele jaar door in het water te vinden, maar ook planten zijn niet veilig voor een koi. Met die wetenschap is het logisch dat uw koi de hele dag door voer eet. Met bijvoorbeeld een voedermachine kan automatisch een voederpatroon worden opgezet. Met behulp van deze machine hoeft u niet de hele dag te voeren. Bij een voedermachine is het belangrijk om de hele dag kleine hoeveelheden voer te geven en deze basisvoeding per seizoen te ondersteunen met specifiek seizoensvoer.

KOIVOER - DE GEVOLGEN VOOR DE VIJVER

Omdat uw koi veel afvalstoffen produceren na het eten van koivoer (en ook niet altijd al het koivoer opeten), is het belangrijk dat de vijver goed gefilterd wordt en dat de afvaltstoffen snel en goed worden afgevoerd. Een koi vijver vraagt daarom om een specialistische aanlag en bijbehorende pomp en filterinstallatie. Een gezonde vijver en helder vijverwater zijn een genot voor uw koi en/of vijvervissen en hebben positieve gevolgen voor de gezondheid van uw koi. A2KOI heeft alles in huis om uw vijver optimaal in te richten, zodat u met een gerust hart uw pareltjes het beste koivoer kunt geven. Daarnaast kunt u bij A2KOI ook terecht voor alle vragen over wat voor koivoer u het beste kunt gebruiken en wat de verschillen zijn tussen het koivoer.

KOIVOER - HOE VAAK VOEREN?

Met name de watertemperatuur van uw vijver of opkweekbak heeft invloed op het aantal voermomenten van uw koi. Neem daarom de volgende basisregels in acht bij het voeren van uw koi:

  • Watertemperatuur onder de 6 graden: uw koi niet meer voeren.
  • Watertemperatuur tussen de 6 en 10 graden: licht verteerbaar voer (wintervoer) eens per twee dagen voeren.
  • Watertemperatuur tussen de 11 en 15 graden: basis voer (voor- en najaarsvoer), een keer per dag. Kan eventueel aangevuld met extra voer dat de weerstand van uw koi verhoogt.
  • Watertemperatuur tussen de 15 en 20 graden: dit is bijna de ideale temperatuur, voer uw koi twee keer per dag met onder andere groeivoer en basisvoer.
  • Watertemperatuur boven de 20 graden: dit is het moment om uw koi te laten groeien. Gebruik groeivoer en voer meerdere malen per dag kleine hoeveelheden.

KOIVOER MERKEN

Bij A2KOI kunt u terecht voor koivoer van verschillende merken. Ieder merk staat garant voor zijn of haar eigen kwaliteiten en eigenschappen. Het assortiment koivoer bestaat uit de volgende merken, namelijk:

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »