}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Vijverwater Testen

Voor een gezonde en heldere vijver is aan te raden uw vijverwater regelmatig te testen. Een gezonde vijver is biologisch in evenwicht wat ten goede komt aan de leefomstandigheden van uw vissen.

Vijverwater Testen

WATER TESTEN

Voor een gezonde en heldere vijver is aan te raden uw vijverwater regelmatig te testen. Een gezonde vijver is biologisch in evenwicht wat ten goede komt aan de leefomstandigheden van uw vissen. Wanneer uw vijver niet op orde is kan dit zorgen voor serieuze problemen. Alleen dan kunt u tijdig ingrijpen waardoor u ziektes en problemen in de vijver voorkomt. Vijverwater testen is dus van groot belang!

De definitie van waterkwaliteit wordt uitgedrukt in een aantal waardes waar het water aan moet voldoen om de kwaliteit ervan te waarborgen. Deze waardes worden ook wel waterwaardes genoemd. Wanneer bij het vijverwater testen afwijkende waardes naar boven komen kunt u dit oplossen door gebruik te maken van waterbehandelingsproducten, vijverbacterien of vijverklei. Bacteriën zorgen ervoor dat schadelijke stoffen zoals nitriet en ammoniak worden omgezet naaronschadelijke stoffen wat bijdraagt aan een heldere en gezonde vijver. Vijverklei zorgt voor stabiele waterwaardes met gezonde vissen als gevolg.

Alles wat u nodig heeft om uw vijverwater te testen vindt u bij A2KOI. Voor advies of vragen kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij helpen u ook graag in de winkel bij het testen van uw vijverwater.

WATERKWALITEIT TESTEN

Een aantal indicaties die erop kunnen duiden dat uw vijver biologisch niet op orde is, zijn troebel vijverwater, aanwezige draad- of zweefalgen, slecht groeiende waterplanten, zieke vissen etc. Ook een te hoge visbezetting kan zorgen voor problemen. Het testen van de waterkwaliteit helpt u bij het oplossen van deze problemen.

De belangrijkste waterwaardes bij het testen van de waterkwaliteit zijn de GH (totale hardheid), KH (carbonaathardheid) en PH (zuurgraad). Deze drie waterwaardes zorgen voor een optimaal biologisch evenwicht in uw vijver. De GH-waarde zegt iets over het aantal mineralen die in uw vijverwater opgelost zijn. Een juiste GH waarde zorgt ervoor dat de eventueel aanwezige zuurstofplanten goed groeien en de vijver helder blijft. De KH-waarde geeft aan hoeveel karbonaat er in het water zit. Het belangrijkste component van karbonaat is Co2 wat ervoor zorgt dat zuurstofplanten goed overleven in de vijver. De PH-waarde geeft de zuurgraad van het water weer en bevordert een goede werking van de aanwezige bacteriën en gezondheid van de vissen in de vijver. Met de tests van Colombo kunt u deze drie belangrijke waterwaardes eenvoudig meten.

WATERWAARDES KOIVIJVER

De kwaliteit van uw vijverwater wordt bepaald door de diverse stoffen die in het water zijn opgelost. Zo zit er in vijverwater belangrijke gassen als koolzuur en zuurstof, giftige methaangassen maar ook primaire voedingsstoffen zoals fosfaten en nitraten en hardheidsvormende stoffen zoals Magnesium en Calcium. Onderstaand vindt u een overzicht van de waterwaardes die u kunt meten. Ook wordt aangegeven wat de ideale waterwaardes zijn bij het vijverwater testen.  

PH: 7 - 8,5
GH: 8-12
KH: 6-8
Nitriet: 0
Nitraat: < 50 mg/l
Ammonium: 0

WATER TEST SET

Er bestaan verschillende manieren om het vijverwater te testen. Zo kunt u gebruik maken van een druppeltester. Daarnaast zijn er teststrips om de waterkwaliteit te testen. Ook kunt u de waterwaardes digitaal meten met een digitale testset. Dit is de meest nauwkeurige vorm van waterkwaliteit testen. Ook een vijverthermometer helpt u bij het testen van het vijverwater. Veel factoren zijn afhankelijk van de temperatuur van het vijverwater. Zo bepaald de watertemperatuur het soort koivoer, de juiste dosering medicijnen, verwerkingssnelheid van bacteriën en het zuurstofgehalte in uw vijver. Het advies is om iedere twee weken uw waterkwaliteit te testen op PH-waarde, Ammoniak en Nitriet. Daarnaast is het raadzaam iedere maand de GH- en KH-waarde en nitraat te meten.

Hierboven vindt u alles voor het testen van uw vijverwater. Aan de linkerkant van de pagina kunt u filteren op o.a. de waterwaardes en merk zodat u snel uw voorkeur hebt gevonden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »