}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Wondbehandeling

TIP!U bevind zich nu in de oude webwinkel, wilt u 20% korting? stap dan nu over naar de nieuwe webwinkel: https://beta.a2koi.nl

Vissen kunnen in uw vijver te maken krijgen met verwondingen. Bij constatering dient u uw koi zo goed mogelijk te verzorgen om eventuele infecties te voorkomen. Maak gebruik van de juiste middelen zodat de vis zich snel hersteld.

Filters

Wondbehandeling

Bij de wondbehandeling van uw koi dient u met verschillende zaken rekening te houden. Mocht u zelf de wond behandelen, denk er dan goed aan om alle benodigdheden van te voren in huis te halen. Voordat u uw koi kunt gaan behandelen, dient u deze te verdoven. Dit kan eenvoudig met Fish Pharma Fish Calm 100 ml. Vul een behandelbak met vijverwater en voeg daar de koi verdovingsvloeistof aan toe. Laat dit een aantal minuten staan. U kunt nu de koi vangen, die de wondbehandeling nodig heeft. Leg deze vervolgens in de behandelbak. Uw koi zal langzaam warrig worden en naar boven komen drijven met zijn buik. Laat de koi niet te lang in het verdovingsvloeistof liggen. Leg vervolgens de koi op een vochtige, schone doek en bedek het hoofd. U kunt nu de wondbehandeling gaan verrichten. Mocht u dit niet eerder hebben gedaan, raadpleeg dan altijd eerst een deskundige op het gebied van wondbehandeling koi.

WONDBEHANDELING KOI - DE BEHANDELING

De wond van de koi dient behandeld te worden, zodat een infectie voorkomen kan worden. Voor de wondbehandeling koi heeft u een aantal producten nodig. Deze producten zijn: Koi schepnet, Koisok, verdovingsbak, desinfecterende vloeistof (Alcohol 70%), wondsealer, microscoop, glaasjes, steriele handschoenen, pincet, een schaartje en wattenstaafjes. Wij bieden overigens ook verschillende Health Boxen aan die alle materialen voor de behandeling bevatten. Kortom, er komt ontzettend veel bij kijken waar u rekening mee dient te houden. Mocht u onervaren zijn op dit gebied, raadpleeg dan eerst een deskundige voordat u zelf te werk gaat. U kunt hiermee onherstelbare schade aan uw koi mee voorkomen.

WONDBEHANDELING KOI - BELANGRIJKE TIPS

Voor wondbehandeling koi zijn er een aantal belangrijke tips. Mocht uw koi tijdens de behandeling langer dan verwacht uit het water blijven, spoel dan regelmatig water in de kieuwen. Gaat u meer dan één koi behandelen, gebruik dan niet meer dan een koi per behandelbak. Verlies uw koi nooit uit het oog. Heeft u enige twijfels over de wondbehandeling koi, dan kunnen wij niet genoeg benadrukken om een specialist te raadplegen. Onze specialisten staan altijd voor u klaar. Aarzel niet om contact op te nemen. Wij zullen u voorzien van een geheel persoonlijk advies.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »