}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Trichodina

Trichodina is een parasiet die de huid en kieuwen van koi aantast. Deze vervelende parasiet is goed te behandelen met de juiste middelen (zie hieronder). Voorkom herhaling door o.a. gebruik te maken van kwalitatief goed voer.

Filters

Trichodina

Trichodina is een parasiet die de huid en kieuwen van uw koi aantast. Trichodina wordt een parasiet genoemd, maar is het eigenlijk niet. Deze leeft namelijk van bacteriën, huidcellen en organisch afval wat in de slijmlaag van uw koi aanwezig is. Trichodina komt het meest voor in vuile, lastig te onderhouden (koi)vijvers. Ook zorgt stress voor de nodige toename van deze parasiet. Uw koi raakt gestrest door een onreine vijver. Deze combinatie zal zorgen voor Trichodina. Deze parasiet dient zeker behandeld te worden, maar ook dient uw vijver/leidingen nagekeken te worden. Hieronder kunt u lezen hoe deze ziekte herkend en behandeld kan worden.

TRICHODINA - HERKENNEN EN BEHANDELEN

Trichodina zorgt er voor dat uw koi overtollig slijm aanmaakt. Het gevolg hiervan is een minder sterke kleur van uw koi. Er kan huid- en kieuwschade ontstaan. Ook schuurt uw koi tegen de wanden en bodem van uw koivijver. Met Trichodina is niet direct een behandeling nodig. Mocht het uitstrijkje een klein aantal parasieten laten zien, zijn koi medicijnen tegen Trichodina niet direct nodig. Het schoonmaken van uw filter, leidingen en vijverwater kan al voldoende zijn. Mochten er meerdere parasieten aanwezig zijn op uw koi, dan dient u over te gaan op koi medicijnen tegen Trichodina. Als voorbeeld nemen we Fish Pharma GTC 1 Liter. Fish Pharma GTC is een koi medicijn tegen alle eencellige parasieten. Voordat u gebruik gaat maken van dit product is het raadzaam om de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Op de 1e en 3e dag dient u 20ml per 1000 liter vijverwater toe. Op de 5e dag dient u 20% van het vijverwater te verversen. Schakel tijdens de behandeling uw UV/Ozon installatie uit. Gelieve de behandeling niet door de filter laten gaan. Houd er rekening mee dat u uw koi niet voedt tijden de behandeling. Kortom, er komen een aantal dingen bij kijken bij de behandeling tegen Trichodina. Mocht u niet weten hoe u dit het beste aan kunt pakken, neem dan contact op met een van onze specialisten.

TRICHODINA - UW KEUZE

De behandeling tegen Trichodina kan lastig zijn. Laat u vooraf goed adviseren door een van onze specialisten. Wij kunnen u voorzien van een professioneel advies. Maak ook eens een afspraak in onze showroom. U kunt onder het genot van een bakje koffie komen genieten van ons koi aanbod!

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »