}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Huid- & Kieuwwormen

Huid- en kieuwwormen zijn vervelende parasieten die zich voornamelijk nestelen in de huid en kieuwen van uw koi. Deze veel voorkomende ziekte is goed te verhelpen met de hieronder weergegeven bestrijdingsmiddelen.

Filters

Huid- & Kieuwwormen

Huid- en kieuwwormen zijn vervelende parasieten voor uw koi waarvoor direct actie dient te worden ondernomen. Huid- en kieuwwormen is een van de meest voorkomende ziektes bij koi. Deze ziekte uit zich in de vorm van parasieten die te onderscheiden zijn in haakwormen, draadwormen, lintwormen, kieuwwormen en huidwormen. De grootte van de wormen kan variëren. De een is zichtbaar voor het menselijk oog en de ander is enkel microscopisch zichtbaar. Vaak worden de huid- en kieuwwormen verwart met ziektebeeld van eencellige infecties. Dit komt door de zelfde soort symptomen. Hieronder leggen wij u de symptomen uit en welk middel u tegen huid- en kieuwwormen kunt gebruiken.

HUID- EN KIEUWWORMEN - DE SYMPTOMEN

De huidwormen kunt u herkennen aan een troebele huid en bloederige plekjes op de huid van uw koi. Uw vissen gedragen zich onrustig, vermageren en schuren langs de vijverwanden. De huidwormen kunnen zich zonder andere vissen vermenigvuldigen. De besmetting gaat direct van vis op vis. Vaak is deze vorm van huid- en kieuwwormen enkel te zien onder een microscoop. De kieuwwormen zijn in de beginfase moeilijker te herkennen. Uw vissen zullen snellen adem halen via één kieuw. Ook kunnen de kieuwen ver openstaan. In een later stadium vermageren uw vissen, schuren met de kieuwen tegen de vijverwand en krijgen een donkere huidskleur. Deze vorm van huid- en kieuwwormen is wel met het oog zichtbaar. Met Kusuri Fluke-M kunt u deze ziekte eenvoudig behandelen. Voordat u het middel gaat gebruiken dient u de eiwitafschuimer 24 uur van de voren uit te zetten. Schud het middel goed voor gebruik, met de juiste dosering en los het op in kokend water. Laat het mengsel vervolgens afkoelen en verdeel het daarna geleidelijk, in een periode van 1 uur, over het wateroppervlak. Mocht u een tweede dosering nodig hebben, dan raden wij aan om uw vis eerst microscopisch te laten onderzoeken.

HUID- EN KIEUWWORMEN

Zoals hierboven beschreven komt er het een en ander bij kijken om huid- en kieuwwormen te behandelen. Raadpleeg, voordat u deze parasiet gaat behandelen, een deskundige. U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u voorzien van een onafhankelijk advies op basis van uw wensen.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »