}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Costia

Costia is zonder behandeling een dodelijke huidziekte. De veroorzaker is een hardnekkige parasiet die zich in korte termijn (vooral bij koelere temperaturen) vermenigvuldigd. Kom daarom met een snelle en effectieve behandeling.

Filters

Costia

Costia is een van de kleinste huis parasieten die uw koi op kan lopen. Costia heeft de afmeting ter grootte van een rode bloedcel. Deze parasiet kan in water temperaturen van 2 tot 30 graden Celsius leven. Echter komt deze het meest voor in de wat koelere temperaturen. Uw koi is het meest vatbaar voor parasieten in de koudere maanden van het jaar. Mocht Costia de overhand krijgen in uw vijver, dan is de kans zeer groot dat uw koi verzwakt. Hierdoor neemt de kans op bacteriële infecties en schimmels toe. Costia is een van de meest hardnekkige parasieten om te bestrijden. Houd tijdens de koude maanden extra toezicht op uw koi. Hieronder kunt u verder lezen hoe u deze parasiet kunt herkennen en koi medicijnen tegen Costia.

COSTIA - HERKENNEN EN BEHANDELEN

Mocht u niet eerder in aanraking zijn geweest met Costia, dan lichten wij graag toe hoe u deze parasiet kunt herkennen en behandelen. De irritatie die deze parasiet veroorzaakt, heeft als gevolg dat de koi een dikke slijmslaag aanmaakt. Hierdoor lijken de kleuren van uw koi grauw te worden. In de meeste gevallen worden de kleuren lichtblauw tot grijs, afhankelijk van de kleur van uw koi. Uw vissen ogen lusteloos, schuren zichzelf tegen de vijverwand/bodem aan en hangen in het water. Verder bewegen ze zeer traag. Mocht Costia in een ver gevorderd stadium zijn, dan kleurt de huid van uw koi rood. Costia vindt u vaak bij gestresste koi, in het voorjaar. Ons assortiment biedt een breed scala aan koi medicijnen tegen Costia. Als voorbeeld nemen we Fish Pharma FMC 1 Liter. Dit is een koi medicijn tegen witte stip, costia en chilodenella. Het is verstandig om voor het gebruik van dit product uw UV/Ozon installatie uit te schakelen. Op de 1e en 3e dag dient u per 1000 liter vijverwater, 15ml FMC toe. Op de 5e dag van de behandeling dient u 20% van het vijverwater te verversen. De behandeling gelieve niet door de filter te laten gaan. Mocht u beschikken over steuren, haal deze dan tijdens de behandeling eruit. Voer deze behandeling, bij een watertemperatuur onder de 10 graden Celsius, NIET uit. Voer uw koi tijdens de behandeling niet.

COSTIA - UW KEUZE

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, komt er bij de behandeling tegen Costia het een en ander bij kijken. Mocht u niet eerder uw koi hebben behandeld, raadpleeg dan een deskundige. Twijfelt u of uw koi Costia onder de leden heeft? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen u voorzien van een persoonlijk advies.    

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »