}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Chilodonella

Chilodonella is een eencellige parasiet die zich op gezonde zoetwatervissen ontwikkelt (voornamelijk op de kieuwen). Om het lijden van koi te besparen kunt u met onderstaande artikelen genezing gemakkelijk realiseren en verspreiding voorkomen.

Filters

Chilodonella

Chilodonella is een parasiet die enkel voorkomt op zoetwatervissen. In het beginstadium zal deze parasiet zich voornamelijk op de kieuwen bevinden. Hierna kan de uitbraak zich mogelijk verder verspreiden. Chilodonella is vaak een oorzaak van slecht onderhouden vijvers. Door een vuile vijver raakt uw koi gestrest en zal deze sneller vatbaar zijn voor parasieten. Mocht uw koi lijden aan chilodenella, dient u niet alleen uw koi te behandelen, maar ook uw vijverwater. We lichten hieronder graag toe hoe u deze ziekte eenvoudig kunt herkennen en behandelen.

CHILODENELLA  - HERKENNEN EN BEHANDELEN

Om chilodonella vast te kunnen stellen, dient u een afstrijkje te maken en een telescopisch onderzoek te doen. Echter kunt u het wel aan een aantal andere symptomen herkennen. De slijmlaag van uw koi zal vertroebelen. Hierdoor lijkt de kleur van uw koi er minder mooi. In het beginstadium zal uw koi sneller adem halen. Dit wordt veroorzaakt door benauwdheid die het gevolg is van extra slijm. Verder gaat uw koi tegen de bodem en de wand van uw vijver schuren. Dit doet uw koi om de irritatie te verminderen. U kunt chilodonella behandelen met koi medicijnen tegen chilodonella. Als voorbeeld nemen we Kusuri FMC Formaline & Malachiet Premix. Voordat u gebruik gaat maken, dient u de exacte inhoud van uw vijver te weten. Doseer 1ml per 45 liter vijverwater in een emmer. Meng de producten goed met elkaar en verdeel deze langzaam over de gehele vijver. Het is verstandig om dit in 2 stappen te doen met een pauze van 15 minuten. Behandel de vijver max. 3 maal met tussenruimte van 4 dagen. Verhoog tijdens de behandeling de beluchting. Houd rekening met de aanwezige giftige stoffen in dit product. Gebruik het uitsluitend in een geventileerde ruimte. Haal andere soorten vissen zoals, goudwinde, zeelt en steuren vooraf uit het water.

CHILODONELLA - UW KEUZE

Mocht u niet eerder in aanraking geweest zijn met chilodonella, raadpleeg dan altijd een deskundige. Wilt u graag weten welke producten u het beste kunt gebruiken, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van een geheel persoonlijk en deskundig advies. Maak ook eens een afspraak in onze showroom. Onder het genot van een bakje koffie kunt u genieten van ons koi aanbod!

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »