}
  • Voor 23.59u besteld, morgen in huis! Geldig voor voorraad artikelen, zondag uitgezonderd.
  • 1200m² showroom met alles voor uw vijver ma-vr 9-17.00u za 10-16.00u zo 12-16.00u
  • Verkeerd besteld? Geen probleem! 30 dagen retourrecht

Terug

Koi Vitamine

Vitaminen voor Koi zijn van cruciaal belang en een belangrijk aspect van de voeding. Vitaminen zijn werkzame stoffen die een onderdeel zijn van het enzym-systeem. Tevens houden ze het stofwisselingsproces aan de gang.

Filters

Koi Vitamine

Vitamine voor koi zijn van cruciaal belang en een belangrijk aspect van de voeding. Vitaminen zijn werkzame stoffen die een onderdeel zijn van het enzym-systeem. Tevens houden ze het stofwisselingsproces aan de gang.

De onmisbare koi vitamine worden, net als de  eveneens belangrijke mineralen en enzymen, normaal gesproken via de bodem en algen afgegeven door de natuur. In koivijvers is dit vrijwel onmogelijk aangezien de bodem bedekt is met folie en algen verdwijnen door de uv filtratie. Vitaminen worden ook niet door koi zelf aangemaakt en dienen te worden verschaft middels voeding of vitaminesupplementen. De vitaminesupplementen zijn er in poeder- en vloeibare vorm.

Koi vitamine - Toepassing

Vitaminen zijn uitstekend te gebruiken tijdens of na kwetsuren en perioden van stress en ziekten. De koi vitamine ondersteunt de behandelde koi en bevorderd het weerstandsvermogen en immuunsysteem. Daarnaast zorgen de vitaminen voor een spoedig herstel en het optimaal functioneren van de spijsvertering. Ook draagt het bij aan de opbouw van de slijmlaag.

Koi vitamine - eigenschappen

Elke vitamine-soort kent zijn eigen specifieke eigenschap. Hieronder de belangrijkste vitamine voor uw koi op een rijtje:

  • Vitamine A; belangrijk voor groei en gezichtsvermogen.
  • Vitamine B1; zorgt voor de mogelijkheid om energie uit koolhydraten te halen.
  • Vitamine B2; belangrijk voor een gezonde slijmhuid en spieropbouw. Tevens zorgt het ervoor dat de koi beter tegen stress kan.
  • Vitamine B6/11/12; dragen bij aan een goede ijzeropname, vorming van rode bloedcellen en  werking van het zenuwstelsel en het aminozurenproces.
  • Vitamine C; zorgt voor een betere genezing, ontwikkeling van het kraakbeen en stressbestendigheid.
  • Vitamine D/E/H; net als vitamine A belangrijk voor de groei en spiermassa van de koi.
  • Vitamine K; helpt het bloed stollen bij bijvoorbeeld wondjes.

Geconcludeerd kan worden dat uw koi’s elke vitamine in kleine hoeveelheid nodig heeft om gezond te groeien. Een tekort van elk van deze koi vitamine zal zorgen voor gezondheidsrisico's en een ontwikkelingsachterstand voor uw koi’s.

Koi Vitamine - jonge koi

Vooral voor jonge koi’s zijn vitaminen erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de kleine koi’s groeien, gezond blijven en een herstellend vermogen opbouwen. Ook zorgen ze voor de vorming van enzymen. Een aanrader voor jonge Nishikigoi’s is het toedienen van vitamine C.   

Koi vitamine - mineralen

Naast vitaminen zijn mineralen ook zeer belangrijk voor koi’s. Zonder mineralen kunnen vitaminen niet functioneren. Mineralen zijn belangrijk voor vissen aangezien deze verschillende functies binnen de stofwisseling en waterhuishouding regelen. Ze zorgen onder meer voor de lichaamsbouw en het zenuwstelsel van de koi. Net als vitaminen haalt de koi zijn mineralen uit voeding en zijn omgeving. Deze worden via de kieuwen opgenomen door de koi. De meeste mineralen worden uit het water gehaald, daarom is het van belang om uw vijverwater regelmatig te verversen.

Hierboven vindt u het complete assortiment vitamine voor koi die u bij ons kunt bestellen. Aan de linkerkant van de pagina kunt u filteren op merk, inhoud en prijs zodat u snel uw voorkeur hebt gevonden.

Webwinkel Keurmerk
A2KOI 9,2 / 10 - 5570 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »