Expertise: Advies van vijverspecialisten!
Snelle levering: Morgen in huis!
Zorgeloos kopen: 30-dagen retour!
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd!

Onze garantie en reparatieservice - A2KOI

Bij A2KOI zijn we er voor u zowel binnen als buiten de fabrieksgarantieperiode. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Binnen de fabrieksgarantie:

  • Gratis reparatie: Als uw product defect raakt binnen de fabrieksgarantie, zorgen wij voor gratis reparatie. Let op: schade door verkeerd gebruik of toepassing of slijtage van onderdelen vallen niet onder garantie.
  • 30 dagen regel: Is uw product binnen 30 dagen na aankoop defect? Dan kunt u kiezen voor terugbetaling of omruiling voor een nieuw product.

Na 30 dagen en binnen garantieperiode:

  • Fabricagefouten: Als het defect het gevolg is van een fabricagefout, nemen wij alle reparatiekosten voor onze rekening.

Buiten fabrieksgarantie:

  • Betaalde service: U kunt ook na de fabrieksgarantie bij ons terecht. Wij onderzoeken uw product en geven u een schatting. Op basis daarvan beslist u of u de reparatie wilt laten uitvoeren.
  • Reparatie aanmelden: Dit kan eenvoudig en snel in de winkel of via ons online retourformulier.

Extra service in de winkel:

  • Fabrieksgarantiecontrole: Kom langs in de winkel als u wilt weten of uw defect onder de fabrieksgarantie valt. Wij kunnen het probleem samen met u beoordelen en, indien mogelijk, direct oplossen.